Skip to main content

Pågrepet for vold i januar – nå er han siktet for drapsforsøk

Mannen som er siktet for å ha knivstukket en 88-åring i Sandvika onsdag, skal flere ganger ha truet og vært voldelig mot den eldre mannen og hans familie. Her blir han pågrepet etter å ha angrepet et familiemedlem av 88-åringen med syl ved Høvik stasjon 19. januar.

Mannen som er siktet for å ha knivstukket en 88-åring i Sandvika onsdag, skal flere ganger ha truet og vært voldelig mot den eldre mannen og hans familie. Her blir han pågrepet etter å ha angrepet et familiemedlem av 88-åringen med syl ved Høvik stasjon 19. januar. 

Foto: KIM VAN DER LINDEN

Mannen som er siktet etter knivstikkingen i Sandvika ble løslatt fra varetekt i februar. Han var siktet for å ha angrepet et familiemedlem av 88-åringen som ble knivstukket i går.

En norsk-eritreisk mann i 30-årene er siktet for drapsforsøk etter å ha knivstukket en 88 år gammel mann i Sandvika onsdag. Politiet har fått bekreftet fra sykehuset at den fornærmede 88-åringen er utenfor livsfare. 

Familiekonflikt 

Mannen skal ha blitt løslatt fra varetekt i februar. Han hadde da sittet fengslet etter å ha angrepet en person i den fornærmede 88-åringens familie med syl eller kniv, og truet flere passasjerer på toget.

I en kjennelse fra Oslo tingrett kommer det frem at norsk-eritreeren flere ganger har oppført seg truende og vært voldelig mot 88-åringen og hans familie. 

«Det siste året er han siktet for syv slike overtredelser, mange som ledd i en pågående familiekonflikt. Sist helg rispet han en person i ansiktet med kniv /syl og stakk denne i armen hans på et tog med mange andre til stede.», heter det i kjennelsen fra 21. januar. 

Det er foreløpig ikke kjent for Budstikka om mannen ble ilagt besøksforbud, eller om den fornærmede ble utstyrt med voldsalarm etter løslatelsen. 

Dømt for dobbeltdrap 

Den siktede ble i 2004 dømt til 16 års fengsel drapene på to dørvakter i Moss. 

I dommen fra Borgarting lagmannsrett ble han kjent skyldig for å ha knivstukket begge dørvaktene, som senere døde av skadene de ble påført. Drapene beskrives i dommen som «uvanlig brutale» og «helt meningsløse».

Den unge mannen var domfelt to ganger før drapet, for knivran og vold, samt trusler med kniv og skytevåpen.

Mannen har bodd på forskjellige adresser i Bærum siden han kom til Norge fra Eritrea. Ifølge dommen etter dørvaktdrapene i Moss skal mannen ha vært undergitt et behandlingsopplegg i regi av barnevernet på grunn av sin utagerende og aggressive adferd.

Den fornærmede 88-åringen ble kjørt fra Sandvika til sykehus med kuttskader, etter knivangrepet onsdag ettermiddag. Mannen skal nå være utenfor livsfare, opplyser politiet.

Den fornærmede 88-åringen ble kjørt fra Sandvika til sykehus med kuttskader, etter knivangrepet onsdag ettermiddag. Mannen skal nå være utenfor livsfare, opplyser politiet. 

Foto: Christian Brevik

Ukjent motiv

– Siktede ble avhørt sent i går kveld og i natt. Han knytter seg til hendelsen, men erkjenner ikke straffskyld, sier leder Anne Alræk Solem i seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt. 

Forsvarer Cecilie Nakstad bekrefter at mannen ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen, men opplyser at han samtykker til fengsling. 

– Vi vet ikke hva som er foranledningen til hendelsen. Det vil bli søkt avdekket i den videre etterforskningen. Det fremstår imidlertid som fornærmede og siktede kjenner hverandre fra tidligere, sier Anne Alræk Solem i politiet. 

Etterlyser vitner 

Hun opplyser at politiet har avhørt flere personer som var vitne til hendelsen.

– Hvis det er flere vitner til hendelsen som ikke har snakket med politiet, ønsker vi at de tar kontakt. Det gjelder også personer som kan ha filmet deler av hendelsen, sier hun. 

Skal ha stukket av på sykkel

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 17.08. Et område ved Røde Kors-huset i Sandvika ble sperret av. Et vitne skal ha sett en person dra fra stedet, og vist frem eller holdt en kniv i hånden. 

Det ble satt inn i store ressurser i jakten på én person som forlot stedet på sykkel.

– Han ble etter hvert funnet og pågrepet ved parkeringsplassen på Kjørbo. Det ble funnet en kniv på denne personen, opplyste operasjonsleder Guro Sandnes til Budstikka onsdag kveld.

– Tilfeldig åsted

 Styreleder Inger Marit Borch i Bærum Røde Kors opplyser at hverken siktede eller fornærmede hadde noen tilknytning til organisasjonen.

– Det er dermed helt tilfeldig at dette skjedde i nærheten av Røde Kors-huset, sier hun.

Ansatte og frivillige ved Røde Kors-huset skal derimot ha hjulpet den sårede mens de ventet på ambulanse, opplyser styrelederen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.