Skip to main content

Nektet å slukke bål – ble politianmeldt

Bildet av bålet på Geitholmen, tatt fra Nesodden.

Bildet av bålet på Geitholmen, tatt fra Nesodden.

FOTO: SILJE BORCHGREVINK

Et stort bål på Geitholmen i Bærum fikk flere til å ringe nødetatene. Mannen bak bålet nektet å slukke selv. Nå er han anmeldt.

Den ansvarlige for bålet ønsket nemlig ikke å slukke på egen hånd, tross pålegg fra politiet og brannvesenet. Derfor tok begge etater en tur ut til øya sent lørdag kveld, for å undersøke nærmere. 

Flere meldte fra til Budstikka om det godt synlige bålet, som ble slukket like over midnatt. Bålet skal ha vært godt synlig fra Vollen i Asker og også fra Nesodden. 

To båter

I tillegg til politibåten dro altså brannvesenets båt ut til den lille øya, og det var brannbåten som til slutt tok seg av slukkingen, ifølge Christian Krohn Engeseth, operasjonsleder i politiet.

– To båter fra nødetatene; med andre ord stor ressursbruk for å slukke et bål som en privatperson sto bak?

– Ja, det er nok riktig å si.

Engeseth opplyser at mannen som skal ha fyrt opp bålet – og som nektet å slukke det – er anmeldt av politiet. Han er i 60-årene.

Dette bålet fikk flere til å sperre opp øynene natt til søndag.
Dette bålet fikk flere til å sperre opp øynene natt til søndag.
Foto: INNSENDT

Ikke lov med bål nå

Engeseth i politiet er ikke sikker på hvilket juridisk grunnlag mannen er anmeldt. Uansett er det generelt bålforbud i Norge mellom 15. april og 15. september. Da er det normalt ikke tillatt å tenne bål, engangsgriller, bålpanner og annen åpen ild, i skog og utmark uten spesifikk tillatelse fra brannvesenet eller kommunen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.