Skip to main content

– Muslimer skal føle seg trygge

Statsminister Erna Solberg uttrykker sin medfølelse etter hendelsen ved moskeen på Skui. 

Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

Reaksjonene strømmer inn etter moskeskytingen i Bærum.

– Vi fordømmer angrepet på moskeen i Bærum lørdag på det sterkeste. Politiet gjør nå alt det kan for at muslimer trygt skal få feire eid i ro og fred søndag, sier justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp).

Lørdag ettermiddag ble det meldt om skyting ved al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum. En person ble lettere skadet og gjerningspersonen ble holdt fast av noen i moskeen frem til politiet kom.

– Jeg vil få uttrykke min medfølelse med dem som var i moskeen i Bærum i dag og alle andre som er berørt. I Norge skal det være trygt å gå i moskeen, i kirken og andre gudsrom, sa statsminister Erna Solberg i en uttalelse etter angrepet.

Støtteerklæringer

Senere på kvelden ble en kvinne funnet drept i en bolig på Eiksmarka. Drapet settes i sammenheng med angrepet på moskeen. 

Siden hendelsen har flere skrevet sympatierklæringer i sosiale medier. Søndag gjør muslimer over hele Norge seg klare for å feire eid. 

– Bærum Arbeiderparti uttrykker sin sympati og medfølelse med alle som er berørt av hendelsen ved al Noor moskeen i Bærum. Vi ønsker de muslimske miljøene en trygg og fredfylt feiring av Eid i dag, skriver leder av Bærum Arbeiderparti, Kjell Maartmann-Moe, på Facebook. 

– Eid Mubarak. Vi står sammen etter kveldens forferdelige angrep på Moskeen på Vøyenenga. Vi ønsker alle muslimer en trygg feiring av Eid, skriver Bærum Venstre. 

- All medfølelse til de som er rammet av angrepet på moskeen i Bærum. Det er for tidlig å si noe om motivet for angrepet, men jeg legger til grunn at politiet setter inn tiltak for å skape trygghet rundt morgendagens feiring av Eid. Vi må sørge for at det skal være trygt for folk å oppholde seg i moskeer og andre gudsrom, skriver Trine Skei Grande på sin Facebook-side. 

- Bærum Høyre uttrykker sympati og medfølelse med de berørte av hendelsen ved Moskeen på Skui i ettermiddag. Vi tar sterk avstand fra disse handlingene og det er forferdelig leit at slike angrep nå også forekommer i vår kommune. Vår støtte går til de involverte med ønske om en fredfull og fin eid feiring på søndag, skriver Bærum Høyre på sin facebook-side. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.