Skip to main content

Muren raste ut på E18 og lammet trafikken – slik forklarer de tabben

Et kjørefelt var stengt i mange timer etter at en mur, tett inntil E18 på Strand, raste ut i veibanen mandag kveld.

Et kjørefelt var stengt i mange timer etter at en mur, tett inntil E18 på Strand, raste ut i veibanen mandag kveld.

Foto: Eyvind Menne

Statens vegvesen vil søke om å utføre sprengningsarbeid senere på kvelden etter tabben som skapte trafikkaos mandag kveld. 

Trafikken på E18 ble lammet like etter klokken 19 mandag, etter at deler av en mur raste ut i motorveien. Raset skjedde som følge av et varslet sprengningsarbeid på E18 ved Strand, som ble utført i forbindelse med utbyggingen av ny E18. 

Raset førte til at flere kjørefelt ble stengt. Trafikken i retning inn mot Oslo sto bom stille i rundt én time. Klokken 19.45 startet køen allerede ved Sandvika. I 22-tiden gikk trafikken fortsatt i sneglefart mellom Høvik og rasstedet.

– Dårlig sikret

 Eilev Lilleland, prosjektleder for Skanska, sier raset skjedde fordi muren ikke tålte rystelsene fra sprengningen.

– Muren viste seg å være i dårligere forfatning enn vi hadde grunn til å tro. Den kollapset på grunn av rystelser etter sprengningen – den hadde knapt armering. Det hadde vi ikke regnet med, sier prosjektlederen.

Prosjektlederen svarer bekreftende på at dette er forhold som undersøkes før sprengningsarbeider utføres, men at den dårlige sikringen av muren kom overraskende på dem. 

Vil sprenge senere på kvelden

Lilleland sier Statens vegvesen trolig vil søke om å få utføre sprenging senere på kvelden i fremtiden, som en direkte følge av mandagens hendelse.

– Dette er dels for å unngå like store trafikale konsekvenser hvis noe lignende skulle skje igjen. Det ble ganske lang kø i østgående retning mandag kveld, noe vi kunne unngått om vi hadde utført arbeidene senere på kvelden, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.