Skip to main content

Møtte opp for å vise solidaritet

– Det er viktig å vise at vi er mange andre enn dem som skriver negativt om diverse minoriteter i kommentarfelt, sier Jon Bangsund, med kona Mirgise Gemada-Hundessa og sønnen Sigurd Gabriel Ibsan (8 måneder).

Foto: Nils Johan Dahl

– Vi følte dette var noe det var viktig å være med på for å vise solidaritet, sier Jon Bangsund (39) fra Vøyenenga.

Sammen med kona Mirgise Gemada-Hundessa, med bakgrunn fra Etiopia, og sønnen Sigurd Gabriel Ibsan (8 måneder) hadde han tatt turen til markeringen utenfor Thon-hotellet i Sandvika søndag formiddag.

Familien tilhører Helgerud menighet og skulle egentlig i gudstjeneste i Helgerud kirke, men dro denne søndagen heller til Sandvika. 

– Det er viktig å vise at vi er mange andre enn dem som skriver negativt om diverse minoriteter i kommentarfelt, sier Bangsund.

Bred markering

Søndagens solidaritetsaksjon «Trygg i bønn» ble arrangert av Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn og Islamsk Råd Norge på plassen foran Thon-hotellet mens muslimer hadde sin eid-feiring inne på hotellet. 

– Sist hendte det i Christchurch i New Zealand. Nå er det skjedd i Norge, i Bærum, på Skui. Takk til alle som har vist så stor omtanke. Vi står sammen i solidaritet, vennskap og bønn. Vi har forskjeller, men vi ønsker alle å leve sammen i trygghet, sa styreleder i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn og representant for Baha'i-samfunnet i Norge, Britt Strandlie Thoresen, til applaus fra de rundt 100 fremmøte.

Skulder ved skulder

Representanter fra en rekke trosretninger ga overfor Budstikka uttrykk for det samme.

– Jeg er kommet for å vise støtte til mine muslimske brødre, sa Joav Melchior, rabbiner i Det Mosaiske Trossamfund i Oslo.

– Jeg er her for å markere vår solidaritet og medfølelse med dem som opplevde angrepet i moskeen. Vi står alle skulder ved skulder i dag, sa Stein Bjarne Westnes, fungerende prost i Bærum og til daglig sogneprest i Bryn menighet i Den norske kirke. 

Representanter for en rekke trosretninger var møtt frem i Sandvika søndag.

Foto: Karl Braanaas

Står sammen

– Alle må få være i fred uansett hvilken religion de tilhører. Vi må stå sammen når noe slikt skjer. Du skulle være trygg i Norge, jeg hadde aldri tenkt at noe slikt kunne skje her, sa Lehmber Singh Dahia fra Oslo Gurdwara, det norske sikh-samfunnet på Alnabru.

– Vi er her for å støtte opp om tros- og livssynsfriheten i Norge, sa Lars-Petter Helgestad, leder av politisk avdeling i Human-Etisk Forbund.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.