Skip to main content

Mann pågrepet i Bærum etter drap i Oslo

Politiet jobbet lenge ved mannens bolig på Jar onsdag, og snakket også med vitner.

Politiet jobbet lenge ved mannens bolig på Jar onsdag, og snakket også med vitner.

Foto: EVA GROVEN

En kvinne i 50-årene ble skutt og drept på åpen gate i Oslo. En mann bosatt øst i Bærum ble stoppet på E18 ved Strand og pågrepet kort tid etter. Han hadde et våpen i bilen.

Politiet arbeidet onsdag ved mannens bolig i Bærum, på åstedet i Oslo og på flere andre adresser.

Onsdag morgen fikk politiet melding om at en kvinne ble skutt på åpen gate på Frogner i Oslo. Kvinnen i 50-årene ble erklært død på stedet. 

–  Det vi vet om relasjon nå, er at dette ikke er familiært. Det er en mer forretningsmessig relasjon, en sivilrettslig konflikt og mulig en pågående sak, sier leder for etterforskning og etterretning, Grete Lien Metlid på en pressekonferanse utenfor politihuset i Oslo.

Politiet gjør undersøkelser på stedet i Oslo, hvor en kvinne ble skutt og drept.

Politiet gjør undersøkelser på stedet i Oslo, hvor en kvinne ble skutt og drept.

Foto: Karl Braanaas

Mann i 30-årene

En mann i 30-årene er pågrepet og siktet av politiet. En bil skal ha ha forlatt åstedet i full fart, og opplysninger til politiet førte til at den antatte gjerningsmannen ble stoppet på E18 ved Strand i Bærum – kun ti minutter etter politiet fikk den første meldingen, like etter halv ni onsdag morgen. 

– Politiet fikk melding om skyting tidlig i dag, litt før halv ni. Det er snakk om bare få minutter før vi var på stedet. Der var det er snakk om en mulig gjerningsperson, og vi begynte umiddelbart å se på utfartsveier. Siktede, den som nå er pågrepet, ble tatt hånd om ved E18 ved Strand. Han er nå hos politiet, siktet for drap, og i dialog med advokat, sier Metlid.

Politiet opplyste til Budstikka onsdag morgen at det ble funnet et skytevåpen i bilen.

Undersøker motiv

Ifølge NRK undersøker politiet om motivet for drapet på Frogner kan ligge i en tidligere erstatningssak som ble avgjort i Oslo tingrett i desember 2020.

Der kommer det frem at drapssiktede skal ha skyldt 11,8 millioner kroner etter bygging av to eiendommer til den nå drepte kvinnen. I tillegg skal det dreie seg om saksomkostninger på 900.000 kroner. Den drapssiktede har anket denne erstatningssaken.

Undersøker adresse

Krimteknikere fra politiet jobbet på stedet der mannen ble stoppet. Bilen er registrert på en kvinne bosatt i Bærum. 

Politiet undersøker også en adresse øst i Bærum, hvor de har arbeidet gjennom dagen. Ifølge Budstikkas reportere på stedet skal det ha vært flere politibiler utenfor boligen. Det var vært stor aktivitet i området over tid – hvor blant annet en glassmester trolig har bistått politiet. 

Like før klokken 14.00 ankom flere krimteknikere stedet. 

Krimteknikere jobbet på E18 Strand, der bilen med den antatte gjerningsmannen ble stanset onsdag formiddag.

Krimteknikere jobbet på E18 Strand, der bilen med den antatte gjerningsmannen ble stanset onsdag formiddag.

Foto: CHRISTIAN BREVIK

– På adressen påtraff vi to personer, som vi prater med. De har status som vitner, sier operasjonsleder Stokkli.

I tillegg til E18 Strand og adressen i Bærum, så gjør også politiet undersøkelser på åstedet. 

– Vi har vært på flere adresser. Det er helt naturlig, sier leder for etterforskning og etterretning, Grete Lien Metlid.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.