Skip to main content

Mann erklært død etter å ha blitt hentet opp fra sjøen

Politiet sperret av et område på gjestebrygga på Kadettangen etter at en mann ble hentet opp av vannet lørdag morgen. Mannen ble erklært død kort tid etter.

Foto: Christian Brevik

En død mann ble hentet opp av vannet ved Rigmor-brygga i Sandvika lørdag morgen. Politiet har nå funnet identiteten på avdøde.

– Vi mener vi har funnet identiteten på vedkommende. Det er snakk om en mann i 40-årene hjemmehørende i Bærum, forteller operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Gulbrandsen.

Nødetatene ble varslet av forbipasserende om en person i vannet ved Rigmor-brygga på Kadettangen ved 08.30-tiden lørdag morgen. 

Et stort antall nødetater rykket ut til stedet. Kort tid etter ble mannen erklært død av helsepersonell.

– Vi fikk melding om en person som lå i vannet. Helsepersonell, politi og dykkere ble sendt til stedet og fikk personen opp på land. Der ble det forsøkt hjerte-lunge-redning uten at det hjalp, sier politiets innsatsleder Nicolai Bache-Henden.

Tyder ikke på noe kriminelt

Politiet jobber fortsatt med å etterforske hvordan personen havnet i vannet. Men foreløpig er det lite som tyder på at den omkomne har vært utsatt for en kriminell handling.

– Det er selvfølgelig altfor tidlig å utelukke noe, men de opplysningene vi har så langt tilsier at det ikke ligger noe kriminelt bak. Det er blant annet ikke tegn til noe ytre vold, sier Gulbrandsen.

En person er bekreftet død etter å ha blitt hentet opp fra sjøen på Kadettangen lørdag morgen.

Foto: Christian Brevik

Han legger også til at det ikke er meldt om savnede personer i området som mannen kan knyttes opp mot.

Hvor lenge personen hadde ligget i vannet da han ble hentet opp, er også noe politiet jobber med å finne ut.

– Men det er trolig snakk om timer, og ikke dager, poengterer han.

Har avhørt vitner

Politiet har snakket med vitner, forbipasserende og folk som befant seg i området. Det lå blant annet flere båter langs gjestebryggen ikke langt fra der personen ble oppdaget i vannet.

– Vi har snakket med dem som har vært i nærheten. Men er det vitner eller andre med opplysninger som ikke har vært i kontakt med politiet, vil vi gjerne at de kontakter oss også, sier Gulbrandsen og ber folk i så fall ringe 02800.

Politiet sperret av et område på rundt 100 meter langs brygga etter funnet av personen.

Politiets kriminalvakt var også på stedet etter kort tid for å gjøre sine undersøkelser.

– Slik det fremstår, tror vi han har falt i vannet i nærheten av der han ble funnet, opplyser Gulbrandsen.

Lå 40 minutter under vann

Lørdag kveld skjedde dødsfall nummer to i Asker og Bærum som følge av at en person havnet i vannet. 

Ved Hyggen brygge i Asker ble en eldre mann hentet opp av vannet av dykkere, etter å ha ligget 40 minutter under vann. Mannen ble fløyet i helikopter til Ullevål sykehus, men livet hans sto ikke til å redde, meldte politiet på Twitter like før midnatt.

Ifølge politiet skjedde drukningsulykken da to menn skulle fortøye en båt.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.