Skip to main content

Mann døde etter drukning i markavann

En mann i 50-årene mistet torsdag livet i en drukningsulykke i innsjøen Store Sandungen i Vestmarka.

Fungerende krimvaktleder i Oslo politidistrikt, Jonas Andresen, bekrefter til Budstikka klokken 00.30 natt til fredag at den omkomne er en mann i 50-årene.

Mannen var bosatt i tidligere Buskerud, opplyser politiets etterforskningsleder Lisbeth Aasheim. Hun forteller at pårørende ikke ønsker at vedkommendes navn skal offentliggjøres.

Fløt i vannet

Mannen skal ha badet og svømt sammen med andre personer da et eller annet skjedde, ifølge Andresen.

– Han lå bevisstløs med ansiktet ned i vannet, forteller Andresen.

– Vitner har forklart at det ble observert en mann som lå og fløt i vannet. Han ble hentet opp, og det ble gitt hjerte- og lungeredning, men uten at det nyttet. Ambulansepersonell og lege ankom så stedet, og klokken 18.27 ble mannen erklært omkommet, forteller etterforskningsleder Aasheim.

Obduseres

Den nå avdøde mannen kom til stedet alene, men skal altså ha svømt sammen med andre. Det er ikke noen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, opplyser Aasheim.

– Saken vil bli rutinemessig undersøkt, og avdøde vil bli obdusert, sier hun.

Meldingen om drukningsulykken kom klokken 17.45 torsdag ettermiddag.

– Vi ble varslet av andre personer som var sammen med vedkommende, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i politiet.

Legen ankom i luftambulanse, og mannen ble altså erklært død snaut tre kvarter senere etter at nødetatene først ble varslet. 

Drukningsulykken skjedde i innsjøens nordvestre del. Store Sandungen er det nest største vannet i Vestmarka, etter Semsvannet. Store Sandungen er et populært utfartssted til alle årstider.

Andre ulykke denne uka

Hendelsen i Store Sandungen er den andre drukningsulykken i vårt område denne uken.

Tirsdag ettermiddag ble en eldre kvinne reddet opp av Semsvannet i Asker, og kjørt til sykehus etter at hun fikk livreddende førstehjelp på stedet.

I begynnelsen av juli ble en mann fløyet til sykehus etter en drukningsulykke på Nesset ved Sætre.

Det finnes flere definisjoner på drukning, også at man kan overleve. Ifølge nettstedet til Norsk Helseinformatikk (nhi.no), kan man bruke drukning både om de som dør og de som overlever.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.