Skip to main content

Makrellfisker reddet seks unge gutter på sjøen

De seks ungdommene skal ha havnet i vannet ved Saltskjær, som ligger om lag midtveis mellom Holmsbu og Svelvik.

De seks ungdommene skal ha havnet i vannet ved Saltskjær, som ligger om lag midtveis mellom Holmsbu og Svelvik.

Seks unge gutter havnet i sjøen torsdag og ble reddet i land av en makrellfisker.

– Jeg fikk makrell og seks gutter på kroken, sier Jan Harald Pedersen til Svelviksposten. Avisen skriver at han fikk ros av politiets innsatsleder for sin innsats.

Hendelsen skjedde utenfor Holmsbu på Hurum, ved Saltskjær omtrent midtveis i fjorden mot Svelvik. Svelviksposten skriver at Hovedredningssentralen Sør fikk melding om ulykken kl. 12.54 torsdag. 

Tube gikk rundt

Politiet opplyser til avisen at det skal ha vært en tube med seks personer som gikk rundt mens den var på heng etter en båt. De seks havnet dermed i vannet, og en større redningsaksjon med både bil, båt og helikopter ble satt i gang. 

Politiet, Hovedredningssentralen, Røde Kors og dykkere fra Drammensregionens brannvesen rykket alle ut til stedet. 

– Så masse armer i været

Jan Harald Pedersen var allerede på sjøen i en snekke. 

– Jeg var ute og fiska makrell, og så oppdaget jeg et eller annet i havet. Jeg så det var en båt med propellen i været, og da jeg kjørte bort, så jeg masse armer i været, sier Pedersen til Svelviksposten.

Han plukket opp de seks guttene. Pedersen opplyser at alle var godt iført våtdrakt og redningsvester og at guttene ikke er fra Østlandet, men på besøk i et hus i Asker.

Politiet opplyser til avisen at en av guttene ble lettere skadet og fraktet til legevakten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.