Skip to main content

Løp ut fra 110-sentralen – reddet kvinne opp fra sjøen

Det ble dramatisk torsdag kveld da en kvinne falt i sjøen fra Lysaker Brygge.

Foto: Redningsselskapet

Snarrådig innsats fra en tilfeldig forbipasserende og en operatør på brannvesenets 110-sentral på Lysaker stormet ut og kastet seg i vannet. Det kan ha reddet en kvinnes liv.

Det ble slått full drukningsalarm i 21.30-tiden torsdag etter at det ble hørt om rop om hjelp fra sjøen ved Lysaker brygge. 

– En snarrådig operatør på vår sentral fant ut at han trolig var den som raskest kunne yte hjelp. Han avklarte med vaktkommandør, grep en radio og stormet ut, forteller vakthavende stabssjef Lars Magne Hovtun i Oslo brann- og redningsetat.

– Da han kom frem, skjønte han at situasjonen var kritisk. Han kastet seg i vannet og medvirket til redningsoperasjonen til resten av nødetatene kom til stedet. Nå skal vi gå gjennom det som har skjedd, men det ser ut som om han har bidratt til å redde et liv, sier stabssjefen om den snartenkte kollegaen.

Da skal allerede en mann, som tilfeldigvis var i området, også ha vært uti vannet for å redde opp kvinnen.

Operatøren stormet ut fra lokalene til 110-sentralen for å gi livreddende hjelp til en kvinne som hadde falt i sjøen ved Lysaker brygge. De våte fotavtrykkene på gulvteppet, da brannmannen kom tilbake, ga synlige spor etter heltedåden i vannet.

Foto: OSLO BRANN- OG REDNINGSETAT

Hørte rop om hjelp

– Melder av hendelsen var en person som var ute på terrassen. Der hørte han rop om hjelp fra sjøen, opplyser operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Oslo politidistrikt.

Politiet meldte på Twitter litt før klokken 22 at det var to personer som har vært i vannet, og at en brannmann også har vært uti for å hjelpe til. 

– Han har trolig bidratt til å redde liv, skriver politiet på Twitter.

Vakthavende stabssjef Lars Magne Hovtun i Oslo Brann- og redningsetat.

 

Falt uti ved uhell

Årsaken til at kvinnen falt i vannet skal, ifølge politiet, være et rent uhell mens hun gikk ved bryggekanten. Etter å ha blitt reddet opp fra vannet fikk hun legetilsyn, og ble i første omgang tatt vare på av en ambulanse på stedet. 

En forbipasserende mann skal ha hoppet uti for å hjelpe kvinnen, senere kom også brannmannen fra 110-sentralen til.

– Kvinnen var noe nedkjølt men ellers uskadd. Hjelperen og brannmannen kun våte, skriver politiet på Twitter litt etter klokken 22.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.