Skip to main content

Lading av batteri startet brann i garasje

Da brannvesenet omsider fikk åpnet garasjeporten, veltet røyken ut. Ingen personer kom fysisk til skade i brannen.

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Brannen førte til at huseieren aldri kommer til å gjøre samme tabbe igjen.

– Jeg hørte at det brant på andre siden av veggen. Da var det bare å ta med seg barna ut, sier huseieren på Engelsrud i Asker som opplevde brann i garasjen lørdag kveld.

Han forteller at det var datteren i huset som merket at det kom røyk ut av noen lyspunkter på veggen. Hun sørget for å varsle faren sin, som måtte vekke yngstemann i huset før de tre kom seg ut.

– Vi har heldigvis godt brannskille mellom garasjen og huset, det har hindret at dette utviklet seg til noe større. Men jeg hørte det knitret i garasjen da vi forlot huset, sier huseieren.

Slo ut elektronikken

Ifølge vakthavende brannsjef Sverre Junker i Asker og Bærum brann og redning er brannårsaken etter all sannsynlighet lading av batteri.

– Det brant i batteriet til et hoverboard da vi kom til stedet, forteller han.

Hoverboard er et selvbalanserede batteridrevet ståbrett med to hjul.

Denne Porschen ble berget ut av garasjen. Brannvesenet sørget for å spyle den ren for røyk og sot, og bilen kom fra det med kun noe smeltet plast i fronten,

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Varmen som brannen skapte, sørget for at elektronikken i garasjeporten ble satt ut av spill. Dermed fikk brannvesenet en noe mer utfordrende slukkejobb enn først tenkt.

– Vi sleit med å få åpnet garasjeporten fra utsiden, så vi måtte ta oss inn via huset og bryte opp garasjeporten fra innsiden for å komme til, forklarer Junker.

Røykfylt i huset

En periode karakteriserte brannvesenet huset som såpass røykskadet at det ikke var tilrådelig å bo der den kommende natten.

Men etter å ha luftet ut ved hjelp av store vifter, ble det likevel gitt klarsignal for huseier å overnatte hjemme. Og da med en erfaring rikere.

– Svigermor fikk rett, så nå kommer vi ikke til å lade batterier om natten mer, sier huseieren.

Her kan du lese flere Budstikka-nyheter fra Dikemark/Engelsrud eller om ulykker og hendelser

Her tegner og forklarer huseieren til politiet. Samtidig må han innrømme at svigermor fikk rett i sin advarsel om lading.

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.