Skip to main content

Kollisjoner skapte lange køer på E18 og E16

Motorsykkelvelt på E18 og lastebil som skjøv en personbil foran seg på E16 gjorde sitt til å forsinke ettermiddagsrushet tirsdag.

Den første hendelsen ble meldt fra E18 ved Høvik klokken 15.18. En motorsykkelfører havnet på bakken da kjøretøyet veltet mellom Høvik og Strand, i retning inn mot Oslo.

– Det har skjedd i forbindelse med øvelseskjøring. Vedkommende har fått noen skrubbsår, sier operasjonsleder Guro Sandnes i politiet.

Forklaringer så langt tyder på at velten skjedde da føreren skulle foreta en oppbremsing på våt og glatt asfalt.

– Det skal ha vært lav hastighet da ulykken skjedde, ifølge Sandnes.

Trafikken passerer sakte i venstre og midtre felt, men køen forplantet seg langt bakover. På det lengste var det kø tilbake til Slependen. Klokken 15.44 meldte Vegtrafikksentralen at veien var ryddet.

Hendelsen er den andre på to dager der øvelseskjøring ender i krasj på E18 ved Høvik. Søndag havnet en bil på siden i en skråning.

Kollisjon i tunnel

På E16 var Bjørnegårdtunnelen i retning Hønefoss stengt en periode på grunn av et trafikkuhell mellom en lastebil og en personbil. Det meldte Vegtrafikksentralen klokken 15.37.

Det skapte naturligvis ekstra kø for de som skulle nordover på E16, den snaue timen tunnelen var sperret og bilistene måtte finne alternative kjøreruter mot Sollihøgda.

– Et mulig hendelsesforløp er at personbilen har kommet i lastebilsjåførens blindsone ved feltskifte. Dermed er den blitt skjøvet noen meter foran lastebilen, sier oppdragsleder Kim Vindsland i politiet.

Ingen personer er meldt fysisk skadet i kollisjonen, men det var noe materielle skader på bilene. Politiet har opprettet sak i etterkant av hendelsen.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.