Skip to main content

Kollisjon og kø i morgentrafikken

Tre biler var involvert i en trafikkulykke på E134 ved Sætre onsdag morgen. Det meldes om køer på flere veier, blant annet på E18.

Litt etter klokken 06.30 onsdag kolliderte tre biler ved Sætre i Asker.

– Det er ikke meldt om personskader, men ambulansepersonell er på vei for å sjekke tilstanden til de involverte, forteller operasjonsleder André Kråkenes i politiet.

Ulykken skal ha skjedd like ved Sætrebakken, og det oppsto raskt lange køer på stedet. Like over klokken 07 meldte politiet at bilene var fraktet vekk av bergingsbil og det ble brøytet på stedet. Samtidig åpnet ett felt slik at politiet kunne dirigere trafikken forbi.

Brøyting og salting

Det er også meldt om mye trafikk på E18 innover mot Oslo. Køen skal starte allerede før Asker.

– Det er ingen hendelser på E18, men snøværet er nok forklaringen på køen, sier trafikkoperatør Annie Serup på Veitrafikksentralen.

Serup sier det er snø og slaps på veiene i vårt område, og at sjåfører må avpasse farten etter forholdene.

– Vi har alt tilgjengelig mannskap ute for å brøyte og salte. Men det er fortsatt kaldt i bakken, så man må regne med at det er glatt, sier hun.

Samtidig har trafikkoperatøren en oppfordring til dem som kjører på de større veiene og havner i rekke bak brøytetogene, altså brøytebiler i formasjon som får snøen unna.

– Ikke kjør eller brems mellom brøytebilene, det skaper farlige situasjoner, sier Serup.

Klokken 06.50 hadde Veitrafikksentralen ingen andre meldinger enn den fra Sætre når det gjaldt ulykker eller uhell i morgentrafikken.

Væromslag

Snøværet fortsetter både onsdag og torsdag, og meteorologen varsler at det kan komme så mye som 10 centimeter snø per dag. Og til helgen blir det væromslag.

– Fredag og inn i helgen blir det mest sannsynlig enda mildere, og nedbøren som kommer i helgen kan fort ende som regn i lavlandet, sier vakthavende meteorolog Lillian Bergheim hos Storm.

Bergheim legger til at den lange kuldeperioden i Asker og Bærum da vil være over for denne gang.

I langtidsprognosene for neste uke, kan det bli opp mot 6–7 varmegrader på dagtid nær Oslofjorden: Men prognosene er fortsatt usikre, understreker meteorologen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.