Skip to main content

Kjørte ned 50 meter autovern

To personer ble sett til av ambulanse etter at bilen de satt i havnet i autovernet på E18 fredag morgen,

Foto: KARL BRAANAAS

Fredag morgen havnet en bil i autovernet ved Brendsrudtoppen i Asker. En sjåfør i 20-årene er fratatt førerkortet etter hendelsen.

Politiet meldte om ulykken på Twitter i 9-tiden fredag morgen. Krasjet i autovernet, som skal ha skjedd på E18 utgående, ble beskrevet som en «singelulykke».

– Det er en bil som har kjørt inn i autovernet og samtidig tatt med seg en lyktestolpe. Den ligger nå over veien, og det er om lag 50 meter med autovern som er kjørt ned, sa operasjonsleder Line Skott i politiet, da hendelsen var meldt inn.

Store skader

De to personene i bilen, som begge er i 20-årene skal ikke ha blitt alvorlig skadet. Begge var oppegående, men ble tatt hånd om av ambulanse, beskrev politiet. 

Skott sier det er mye som tyder på at «bilen må ha holdt høy hastighet». 

– Det var store skader på både bil og autovern, sier Skott.

Venstre felt var sperret i omlag en time mens politiet gjorde undersøkelser på stedet. Det ble også rekvirert berging av bilen. 

Ifølge Skott er det ikke mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand, men politiet har tatt beslag i sjåførens førerkort.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.