Skip to main content

Joker-ranere tatt etter en drøy time på frifot

Politimannen hadde fri fra jobb, men endte midt i dramaet da Joker-butikken på Billingstad ble ranet av fire maskerte og bevæpnede gutter.

– Det er snakk om et grovt ran, hvor det ble truet med våpen. Vi har pågrepet fire ranere, som er mellom 15 og 18 år. Det var udramatiske pågripelser, politiet brukte ikke makt, sier politiets innsatsleder Magnus Strande om de fire ranerne som truet den butikkansatte torsdag ettermiddag.

Ved hjelp av en pistol truet kvartetten til seg blant annet alkohol.

Mens ranerne holdt på inne i butikken, sørget en politimann som hadde fri for å varsle sine kolleger om dramaet i butikken som ligger like ved Billingstad togstasjon.

– Det gjorde at vi fikk tidlig beskjed, samt et trent øye som gjorde viktige observasjoner, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i politiet.

Helikopter og hund

Den første raneren ble pågrepet i nærheten av toglinja et kvarters tid etter at ranet skjedde. I løpet av en drøy time var de fire gjerningspersonene tatt, og alle ble pågrepet i nærområdet til butikken. 

Både politihelikopteret og hundepatruljer var i aksjon, i tillegg til flere ordinære patruljebiler.

– De fire personene vi har kontroll på, er vi sikre på at har deltatt i ranet. Det baserer vi på blant annet beskrivelser og forklaringer, sier Stokkli.

– Vi har også funnet tyvegods fra butikken, blant annet alkohol, i tilknytning til en av de pågrepne. Det er også funnet et pistollignende våpen, men det er usikkert om det er ekte eller en replika, sier Stokkli.

Operasjonslederen sier det ikke skal ha blitt avfyrt skudd under ranet.

Én ansatt på jobb

En nabo forteller til Budstikka at han så tre personer som hadde skjult ansiktene sine og bar på en bag utenfor butikken omtrent klokken 15.30, seks minutter før politimannen varslet sine kolleger.

Butikksjef Maninderjit Singh dro fra jobb klokken 14.50, men ble ringt opp av den ansatte som var alene på jobb da ranerne slo til. Ifølge Singh skal det etter forholdene stå bra til med den ansatte.

– Vi har aldri opplevd noe lignende før, kun småtyverier av øl og sjokolade, sier Singh.

Den ansatte får oppfølging fra både helsevesen og politi.

Oslo-ungdommer

Like før klokken 18.00 forteller innsatsleder Magnus Strande at de pågrepne kjøres til politistasjonen på Grønland i Oslo.

– De skal i avhør. Vi har også varslet foreldrene, og koblet inn barnevernsvakten, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

De fire pågrepne er alle registrert bosatt i Oslo, og politiet skal ikke ha «noe særlig» kjennskap til dem fra før.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.