Skip to main content

Galopphest rømte fra Øvrevoll

Både hesten Moonflash og trafikantene den firbente galopphesten møtte på veien kom uskadet fra rømningsdramaet på Jar lørdag. Her trygt tilbake på Øvervoll med eier Toleff Langvad.

Foto: Trine Jødal

Flere hester skal ha blitt vettskremte av hestestatuene som er satt opp på Øvrevoll i forbindelse med Derby søndag. En av dem forvillet seg ut i trafikken. 

– Det er kun flaks at dette gikk bra, sier en småbarnsfar fra Jar, som var vitne til hendelsen lørdag formiddag.

– Hesten kom i hundre nedover veien, og sprang rett over to rundkjøringer. Dette er et område med mange småveier og mye trafikk, forteller mannen videre. 

Dyret var også iført blinkers – en hette med skylapper på venstre og høyre side – som gjorde risikoen for en ulykke enda større. 

Den digre galopphesten stakk av fra Øvrevoll Galoppbane, som ligger noen kilometer unna. 

– Vi fikk svært mange henvendelser om hesten lørdag formiddag, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt. 

Ifølge henne skal hesten også ha blitt observert på Bekkestua. Hun er ikke kjent med akkurat hvor den ble hanket inn.

– Fikk hetta av statuer 

Det var galopphesten ved navn Moonflash som rømte fra Øvrevoll. Eier Toleff Langvad mener hendelsen skyldes fire store statuer, som er satt opp langs galoppbanen i forbindelse med søndagens derby. 

– To andre hester fikk helt hetta da de fikk øye på disse statuene, og begynte å sparke mot Moonflash. Dette førte til at også han ble redd, kom seg løs og stakk av, forteller Langvad. 

Hesteeieren, som også er tidligere jockey og galopprytter, mener statuene må fjernes så snart som mulig. 

Hester er ømfintlige for nye inntrykk og skal ha blitt skremt av disse statuene, ifølge Toleff Langvad. Han eier hesten som rømte fra Øvrevoll lørdag formiddag. 

 

Mistet løp

 Eieren sier Moonflash kom mer eller mindre uskadet fra hendelsen.

– Han har heldigvis kun fått et bitte lite sår på benet, sier Langvad.

Men konsekvenser fikk det likevel. Galopphesten skulle egentlig deltatt i et løp lørdag, med jockey Kaia Ingolfsland på ryggen. Det ble ikke noe av etter lørdagens opptrinn. 

– Det er fryktelig synd at han skal gå glipp av det, etter alle forberedelsene vi har gjort til løpet, sier Langvad.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.