Skip to main content

Fyllekjører fortsatte å drikke etter å ha havnet i grøften

Mannen i 80-årene var godt beruset da han tredde bilen mellom en lyktestolpe og et skilt i Kirkeveien/Otto Valstadsvei mandag ettermiddag.

Foto: Knut Bjerke

En mann i 80-årene fyllekjørte og havnet i grøften i Kirkeveien/Otto Valstads vei i Asker mandag ettermiddag. 

Politiet fikk melding om fyllekjøreren klokken 16:30. 

– Han har tredd seg mellom et skilt og en lyktestolpe, men virker uskadd, forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth.

Den eldre mannen lot seg ikke plage nevneverdig av utforkjøringen, og var mer opptatt av andre sysler da det ble bom stopp.

– Ifølge vitnet satt han og drakk fra en flaske med alkoholholdig drikke, fortsetter operasjonslederen.

At sjåføren var beruset viste også promilletesten mannen måtte gjennomføre da politiet kom til stedet.

– Han blåste til godt over lovlig verdi, fastslår Engeseth, som forteller at mannen nå vil bli tatt med for en utvidet blodprøve.

Fratatt førerkortet tidligere

Etter det Budstikka erfarer dreier det seg om samme person som feide inn i hagen til Hulda og Arne Garborgs hjem 29. juli. 

– Han hadde fått fratatt førerkortet tidligere i år, så han kjørte altså også uten gyldig førerkort, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand hos politiet etter hendelsen i sommer.

Politiet tok den gang skiltene til bilen og la ned bruksforbud for videre kjøring. Nå har mannen i 80-årene tydeligvis klart å skaffe seg en annen bil. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.