Skip to main content

Frogner-drapet: Skal ha skutt offeret ni ganger i hodet

Familiefaren i 30-årene fra Jar, som er siktet etter drapet i Tostrups gate på Frogner i Oslo, skal ha skutt offeret ni ganger i ansiktet med en halvautomatisk pistol.

Familiefaren i 30-årene fra Jar, som er siktet etter drapet i Tostrups gate på Frogner i Oslo, skal ha skutt offeret ni ganger i ansiktet med en halvautomatisk pistol. 

Foto: KARL BRAANAAS

Bærums-mannen i slutten av 30-årene, som er siktet for drapet på Fevziye Kaya Sørebø (50), skal ha skutt henne ni ganger i hodet, ifølge politiet. 

Det bekrefter politiadvokat Rita Parnas i Oslo politidistrikt til Budstikka. 

– Fornærmede ble skutt med ni skudd, med en halvautomatisk pistol av typen SIG Sauer med 9 millimeters ammunisjon. Samtlige skudd traff henne i ansiktet, sier Parnas. 

Det var TV2 som først omtalte saken. 

Flere avhør

Bærums-mannen i slutten av 30-årene, som er siktet for drapet, erkjente straffskyld etter siktelsen i politiavhør 2. juni. Siden den gang har han vært inne til politiavhør flere ganger – senest fredag 18. juni. Familiefaren i 30-årene, som er bosatt på Jar i Bærum, ble kort tid etter drapet stanset og pågrepet av en politipatrulje på E18 ved Strand.

Politiet har bedt om en full rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen, for å avklare om det kan reises spørsmål om hans tilregnelighet. Politiet ønsker ikke å kommentere hvorvidt de mener drapet var planlagt eller ikke.

Kranglet om byggeprosjekter

Politiet tror drapsmotivet er en mangeårig sivilrettslig tvist knyttet til to eiendomsprosjekter i Oslo.

Sørebø fikk i desember 2020 Oslo tingretts medhold i å ta pant i drapssiktedes bolig på Jar for 11,8 millioner kroner. Bakgrunnen for søksmålet var avdødes misnøye med drapssiktedes jobb som rådgiver og prosjektleder for to byggeprosjekter.

Oppdraget var å få oppført tårnstue i Sørebøs leilighet i Thomas Heftyes gate, samt å rive og oppføre en ny bolig i Kristinelundveien på Frogner.

Dommen ble anket av siktede, og saken er berammet til behandling i Borgarting lagmannsrett i 2022.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.