Skip to main content

Flerret opp hele siden på bilen i E18-krasj

Bilføreren gikk fra stedet etter å ha totalvraket bilen sin. E18 var en periode helt stengt etter ulykken sent lørdag kveld.

Merkene etter kjøreturen var tydelige. Fra der sjåføren traff midtdeleren på E18-broen over toglinja i Asker var det tydelige skrapespor på betongblokkene som skiller kjøreretningene. Drøyt 350 meter lenger frem stanset han.

Tydelige skrensespor i asfalten viser at bilen har skjenet fra venstre felt og helt over på høyre side, i filen for å svinge av E18 ved Shell-stasjonen på Solbrå.

Nødetatene ble varslet like før klokken 23 lørdag kveld om ulykken som skjedde i retning Drammen.

Kjørt til sykehus

Ifølge politiets innsatsleder på stedet, Svend Bjelland, var ikke sjåføren i nærheten av bilen da nødetatene kom til stedet.

Mannen i 30-årene ble påtruffet et lite stykke unna der bilen stanset.

– Sjåføren er lettere skadet og blir kjørt i ambulanse til Bærum sykehus for videre oppfølging, opplyser Bjelland.

Politiet vet ikke om ulykken er knyttet til ruspåvirket kjøring, men de mistenker at føreren har kjørt i stor hastighet. Fartsgrensen på stedet er 90 km/t.

– Men det er en motorvei, så det er lov å kjøre i høy fart, påpeker operasjonsleder Gjermund Stokkli i politiet.

Reparere skade

Som følge av ulykken var E18 en periode helt sperret i begge retninger forbi ulykkesstrekningen. Mannskap fra brannvesenet plukket bildeler i begge kjøreretninger.

I 23.30-tiden ble E18 åpnet for fri ferdsel i retning Sandvika. Noe senere ble det åpnet for trafikk i retning Drammen, men det blir redusert fremkommelighet en tid fremover. 

– Skaden på midtdeleren må utbedres, derfor holder vi det ett felt i retning Drammen stengt inntil videre, opplyser Stokkli.

Den røde linjen i kartet viser hvor langt sjåføren kjørte fra han kolliderte til han stanset.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.