Skip to main content

Flere skadet i slagsmål på fotballcup

Politiet jobbet søndag ettermiddag med å finne ut hvorfor flere begynte å slåss på Haslumbanen.

Politiet jobbet søndag ettermiddag med å finne ut hvorfor flere begynte å slåss på Haslumbanen.

Foto: Karl Braanaas

Én person ble fraktet vekk i ambulanse etter et slagsmål på en internasjonal fotballturnering, som skulle fremme inkludering av flyktninger. 

Det oppsto hissig stemning etter en fotballkamp på Haslumbanen søndag ettermiddag. Flere personer skal ifølge politiet ha barket sammen. 

– Én person fikk et slag i ansiktet, pådro seg en hevelse og er tatt med av ambulanse. Det er også meldt om to andre som skal ha blitt slått ned, men disse vil selv oppsøke legevakten, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm. 

Turnering for fellesskap 

Slåsskampen skjedde i forbindelse med «Fellesskap sommercup 2021» – en årlig, internasjonal fotballturnering med et uttalt mål om å fremme fotballglede og inkludering.

Skal ha stukket av 

Politiet sendte søndag ettermiddag flere patruljer til fotballbanen for å snakke med vitner og kartlegge hendelsesforløpet. De vil også gjennomgå opptak fra kameraovervåkning på stedet. 

Politipatruljen opprettet selv sak på forholdet, får Budstikka opplyst. 

Fikk økonomisk støtte

Bak turneringen står bærumslaget Etihad FC – som kan oversettes til «Fellesskap FK» på norsk. 

– Det var veldig synd dette skjedde. Å lage bråk er det motsatte av det vi står for, sier Abdulqader Karimi, arrangør og grunnlegger av Etihad FC. Klubben driver et fotballag for unge flyktninger som ikke har god nok økonomi til å delta på annen organisert idrett. Turneringen som fant sted i helgen hadde fått økonomisk støtte fra Frifond og Sparebankstiftelsen DNB. Til sammen 20 lag deltok.

– Jeg skal snakke med de som laget bråk, begge lagene og spilleren som ble skadet, legger han til.

Satser på ny cup til høsten

Karimi forteller at turneringen, foruten denne uheldige hendelsen, har vært en suksess. De fullførte sluttspillet søndag kveld. Intiativtakeren sier det forhåpentligvis blir en tilsvarende turnering allerede denne høsten.

–Noen få personer skal ikke få ødelegge vårt arbeid for å aktivisere ungdom i hverdagen, som ikke har andre steder å gå til, sier Karimi, som til daglig jobber som fagkonsulent på Ungdom og fritid og for flyktningkontoret i Bærum kommune.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.