Skip to main content

Flere hendelser på E18 skapte lange køer

Både politi og ambulanse rykket ut til ulykken ved Holmen lørdag kveld.

Både politi og ambulanse rykket ut til ulykken ved Holmen lørdag kveld. 

Foto: Jørgen Dahl Kristensen

To biler var involvert i en ulykke på E18 ved Holmen lørdag kveld. Noen timer tidligere kolliderte en mann i en lyktestolpe i Hyggen. 

Kollisjonen på Holmen skjedde i 18-tiden, og to biler var involvert i smellen som skjedde mellom avkjøringen fra og påkjøringen til E18 i retning Asker.

– Det er snakk om en påkjørsel bakfra. Begge bilene trenger berging, og er ikke kjørbare. Det skaper en del trafikale problemer bakover. Nå begynner vi å dirigere trafikken, og da vil det løse seg opp, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt. 

Politiet vet foreløpig ikke skadeomfanget på personer. 

– Trolig er det ingen personskader, men vi har en ambulanse på stedet, sier Skott. 

Klokken 18.40 er en bergingsbil på plass på Holmen. Køen starter i Bellevuedumpa på Nesbru.

Beslaglagt førerkort 

Operasjonsleder Skott bekrefter klokken 19.00 at bilene er fjernet fra veien. Politiet er straks ferdige på stedet, og trafikken går tilnærmet som normalt. 

– Det blir et førerkortbeslag for en av bilførerne. En av førerne er også tatt med til legevakten for en utvidet sjekk. Per nå er det ingenting som tilsier at det er personskade, men de ønsker å være føre var, sier Skott. 

Politiet vet foreløpig ikke hastigheten bilene kjørte i da ulykken skjedde. 

Søk med hund

Før ulykken på Holmen skjedde, gikk det allerede tregt på E18 nærmere Asker. Årsaken var at politiet sperret deler av E18 ved avkjøringen til Asker for å gjennomføre et søk i forbindelse med en tidligere bilstans.

En politibetjent med hund søkte i snøen langs E18, men det er uvisst om det ble funnet noe av interesse.

– Deler av E18 har vært sperret en kort stund, men begge felt er nå åpnet igjen. Etter Holmen har det løst seg opp, så nå er det bare kollisjonen som skaper kø, sier Budstikkas reporter på stedet like over klokken 18.

Bilfører sendt til sykehus etter krasj

En mann i 50-årene kolliderte tidligere i kveld med en lyktestolpe i Hyggen.

– Det er ingen vitner til selve hendelsen, men sjåføren har forklart til en som kom kjørende bak at han ikke hadde noen smerter, sier operasjonsleder Skott.

Hendelsen skjedde på Grimsrudveien i Hyggen i 17.45-tiden lørdag. Ifølge politiet har bilisten kjørt inn i en lyktestolpe som står ute på et jorde.

Ambulansepersonell på stedet vurderte kombinasjonen hastighet og utløste airbager som alvorlig nok til at den mannlige sjåføren i 50-årene måtte kjøres til Drammen sykehus.

– Skadeomfanget er ukjent, men han blødde fra ansiktet og et kutt i panna, sier Line Skott.

Her kan du lese flere hendelsesnyheter fra Budstikka

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.