Skip to main content

Flere boliger totalskadet etter rekkehus-brann

Brannen i rekkehuskjeden i Slemmestad spredte seg til naboboliger.

– Det er full fyr i en takkonstruksjon i  en seksmannsbolig i Røyskattlia i Slemmestad. Mannskapene er på stedet og forsøker å begrense skadene så godt det lar seg gjøre, sa vaktkommandør Arvid Nordstrand i 110-sentralen kort tid etter at brannvesenet var på plass. 

Politiets operasjonsleder Tor Gulbrandsen forteller at brannen startet i den midtre delen av en rekke på tre hus. Det er to boenheter i hvert av rekkehusene.

– Brannen har spredt seg til naborekkehuset på den ene siden, og det blir store materielle skader på de to husene. Tilsvarende hus på den andre siden ser ut til å slippe unna det verste, sier Gulbrandsen.

– Det var full fyr, åpne flammer og en godt utviklet brann da vi ankom stedet, sier Nils Georg Nordskag, vakthavende brannsjef i Asker og Bærum brann og redning.

Ved 18.30-tiden startet de med å åpne konstruksjoner på de to siste boenhetene, for å se om det kan brenne i hulrom.

– Tre av boenhetene er totalskadet, og en fjerde har også stor skader, men mest røyk- og vannskader. De to siste boenhetene har vi klart å holde stort sett fri for brannen, forteller Nordskag. 

Tre personer evakuert

Politiets operasjonsleder forteller at totalt tre personer er evakuert fra de seks berørte boenhetene.

– Én av disse har muligens pustet inn noe røyk og har fått tilbud om en helsesjekk, men vedkommende fremstår ikke skadet. Det var ingen personer hjemme i boligen der brannen startet, sier operasjonslederen.

Brannvesenet rykket ut med flere mannskapsbiler, blant annet stigebil.

– Det er en del røyk i området, så de som opplever å bli plaget av røyk, bør lukke vinduer, oppfordret Gulbrandsen i 17.45-tiden.

Hvordan brannen startet, er foreløpig ukjent. Operasjonslederen forteller at politiet vil avhøre de evakuerte beboerne og vitner utover kvelden.

Brannvesenet kommer til å bli på brannstedet utover kvelden fredag.

– Vi har trappet ned innsatsen nå, og sendt flere enheter i retur, men vi kommer til å bli her utover kvelden for etterarbeid, sier Nordskag i 19.30-tiden.

Så det brenne i garasje

Ann-Chatrin Fjeldstad Gabrielsen, som bor noen hundre meter unna rekkehusene, forteller at hun så det ryke fra et av rekkehusene ved 17.15-tiden.

– Det har også tatt fyr i en garasje på forsiden av husene, som brant ganske godt en periode, forteller naboen til Budstikka. 

Politiet fikk melding om boligbrannen i Asker klokken 16.49 fredag. Brannvesenet skal ha ankommet stedet klokken 17.05.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.