Skip to main content

Fevziye Kaya Sørebø (51) ble drept på Frogner

51 år gamle Fevziye Kaya Sørebø (t..h.) ble skutt og drept i Tostrups gate i Oslo onsdag. Her fra da hun tolket for Hatice Cengiz – forloveden til den drepte journalisten Jamal Khashoggi – under journalistkonferansen Skup i Tønsberg for to år siden.

51 år gamle Fevziye Kaya Sørebø (t..h.) ble skutt og drept i Tostrups gate i Oslo onsdag. Her fra da hun tolket for Hatice Cengiz – forloveden til den drepte journalisten Jamal Khashoggi – under journalistkonferansen Skup i Tønsberg for to år siden.

Foto: NTB/Berit Roald

Politiet går, i samråd med pårørende, ut med navnet på kvinnen som ble drept på Frogner onsdag.

Fredag ettermiddag offentliggjorde politiet navnet på avdøde Fevziye Kaya Sørebø (51), som ble skutt og drept på åpen gate i Oslo onsdag. 

Den drapssiktede er en mann i 30-årene fra Jar i Bærum. Han meldte seg selv til politiet på E18 ved Strand kort tid etter, med våpen i bilen.

Sørebø var enke, etter å ha mistet ektemannen i mai 2018. Hun etterlater seg to barn.

– De har opplevd en svært dramatisk situasjon der de har mistet sin mor. De har det veldig tøft, men barna blir godt ivaretatt av nær familie, uttalte familiens bistandsadvokat Ida Andenæs tordag til Budstikka . 

 51-åringen jobbet som statsautorisert tolk.

Forretningsmessig relasjon

Onsdag uttalte politiet at det hadde vært en forretningsmessig relasjon mellom siktede og avdøde Sørebø. De undersøker om motivet for drapet kan ha vært en årelang konflikt knyttet til to byggeprosjekter i Oslo.

Siktede og avdøde skal ha hatt kontakt i sosiale sammenhenger, ifølge en dom fra Oslo, hvor mannen i 30-årene ble dømt til å betale drapsofferet over 12 millioner kroner i erstatning. I den samme dommen står det at siktede og avdøde har «barn som gikk i samme barnehage/skole».

Kartlegger krets

Politiet har stadig ikke fått avhørt siktede etter pågripelsen, og tror et snarlig avhør er lite sannsynlig.

Mannen har vært på glattcelle, men er nå innlagt på psykiatrisk klinikk. Han har frivillig sagt ja til varetektsfengsling i fire uker.

– Han tas hånd om av helsepersonell. Det er ikke tatt stilling til straffskyld. Avhør vil ikke finne sted før han er skikket til å stille i avhør, skriver forsvareren til den siktede, Ole Petter Drevland, i en tekstmelding.

Advokat Drevland sier de ikke vil opplyse hvilket sykehus den siktede oppholder seg på. 

Politiet ber om videoopptak

Fredag ettermiddag gikk politiet ut og ba om tips fra publikum i forbindelser med etterforskningen av drapet i Tostrups gate på Frogner. 

«Spesielt interessant er relevante observasjoner og videoopptak fra nærområdet til åstedet mellom kl. 0730 og 0845.», skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding. 

Saken oppdateres!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.