Skip to main content

Fem drepte i Kongsberg – dansk mann i 30-årene siktet

Store politistyrker er på plass i Kongsberg sentrum onsdag kveld.

Store politistyrker er på plass i Kongsberg sentrum onsdag kveld.

Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Drammen sykehus ble satt i beredskap etter den dramatiske hendelsen i Kongsberg, der  fem personer ble drept og to skadet.

Drammen sykehus er lokalsykehus for befolkningen i Asker og Bærum, sammen med Bærum sykehus. Pressekontakt i Vestre Viken HF, Ole-Jonny Karlstrøm, opplyste onsdag kveld om at sykehuset kalte inn ekstra helsepersonell da situasjonen var uavklart. 

Etter det Budstikka kjenner til skal ingen lokale politistyrker ha medvirket i aksjonen. Ressurser fra Bærum sykehus ble heller ikke benyttet.  

Fem drepte

Politiet opplyser like før midnatt onsdag at fem personer er drept og to skadet etter at en person skal ha skutt med pil og bue. Vedkommende, en mann i 30-årene, er pågrepet og siktet for handlingen.

– Vi kan dessverre bekrefte at det er fem drepte personer, og to skadet, sier regionleder Øyvind Aas i Sørøst politidistrikt. 

Fire kvinner og én mann er drept. Alle var i alderen 50 til 70 år. 

Hendelsen skjedde ved 18.15-tiden, i den delen av byen som ligger vest for elva Lågen, som deler Kongsberg i to. Den siktede skal blant annet vært inne på en dagligvarebutikk. Mannen ble pågrepet klokken 18.47, opplyser politiet på Kongsberg.

– Det er snakk om flere åsteder, sier politiets Øyvind Aas.

Pressekontakt for Coop Silje Alisø bekrefter overfor VG at de har hatt en hendelse i deres butikk på Kongsberg. Ingen av de ansatte skal være fysisk skadet.

Bosatt i Kongsberg

Den siktede er bosatt i Kongsberg-området, men skal ifølge politiet være dansk statsborger.

Personen fikk sent onsdag kveld oppnevnt en forsvarer, og har natt til torsdag vært gjennom avhør. Han skal ha beveget seg over et større område i Kongsberg sentrum og det skal være flere åsted, ifølge politiet.

– Han samarbeider med politiet og forklarer seg i detalj om hendelsen, uttaler forsvarer Fredrik Neumann, ifølge VG.

Politiet opplyste sent onsdag kveld at de ikke kan utelukke at det er snakk om en form for terrorhandling. Aas sier at politiet avfyrte varselskudd før pågripelsen. Den ene skadde skal være en politimann.

Det er et stort oppbud av ambulanser i Kongsberg sentrum onsdag kveld.

Det er et stort oppbud av ambulanser i Kongsberg sentrum onsdag kveld.

Foto: Joakim Fjeldli / NTB

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.