Skip to main content

Enorm redningsaksjon satt i gang etter at båt drev i land

Nødetatene og Hovedredningssentralen satte lørdag morgen i gang et omfattende søk etter en båtfører i 20-årene.

Båten hans, en hurtiggående fritidsbåt, drev førerløs i land sør for Filtvet ved 8.30-tiden i morges.

– Det er satt i gang et større søk på bakgrunn av at vi ikke får tak i vedkommende. Ingen i familien, eller bekjente, kan gjøre rede for hvor han befinner seg, sier politiets operasjonsleder Tore Solberg.

Redningsskøyter og et SeaKing-helikopter, samt Kystvakten, er involvert i søket etter mannen, som er bosatt i området. Han skal være eier av båten.

Ved 10.45-tiden melder politiet at føreren har kommet til rette i god behold.

– Han ble funnet på en adresse i nærheten, forteller Solberg.

Gigantisk redningsaksjon

Politiet jobber nå med å finne ut hva som har skjedd.

– Båtføreren forteller til oss at han skal ha gått tom for drivstoff i natt og deretter svømt i land. Sånn jeg forstår det skal han ha vært med på noen festligheter i går kveld, sier operasjonslederen.

Han forteller at politiet kommer til å opprette sak for å ettergå historien til båtføreren.

– Han har jo satt i gang en gigantisk redningsaksjon som koster masse penger. Hvis det er sant som han sier, så burde han i hvert fall ha varslet politiet om båten som drev ute i fjorden, påpeker Solberg.

Han forteller at enorme ressurser ble koblet inn i redningsaksjonen: Politihelikopter, SeaKing-helikopter, tre redningsskøyter og et skip fra Kystvakten i tillegg til «en haug» med politipatruljer på land.

Les flere nyheter i hendelsesloggen

.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.