Skip to main content

En person skadet etter at mann truet togpassasjerer

En person er skadet etter at en mann med syl truet en annen passasjer like før toget kom frem til Høvik stasjon søndag kveld. 

– Togledersentralen varslet om en mann med kniv som truet andre passasjerer i bakerste vogn på et lokaltog fra Spikkestad mot Oslo. Vi sendte mange bevæpnede enheter til stedet, sier oppdragsleder Tor Gulbrandsen i politiet om hendelsen som ble varslet like før klokken 21.30 søndag kveld.

Senere rettet politiet til at den pågrepne mannen hadde på seg en syl.

En person er meldt skadet. 

– Det er beskrevet som rift i ansiktet, men det er uvisst om det stammer fra sylen. Han skal ikke være alvorlig skadet og får tilsyn av ambulansepersonell på stedet, sier Gulbrandsen.

En mann som truet andre togpassasjerer med en syl ble pågrepet på Høvik stasjon søndag kveld.

En mann som truet andre togpassasjerer med en syl ble pågrepet på Høvik stasjon søndag kveld.

Foto: KIM VAN DER LINDEN

Både den pågrepne og den skadde er menn i slutten av 30-årene.

– Dette var ikke en tilfeldig hendelse. Det er en relasjon mellom de to, sier innsatsleder Erik Hestvik i politiet.

Budstikkas reporter på stedet opplyser om at en rekke politibiler er på plass, og at toget er tømt for passasjerer. Situasjonen virker å være under kontroll. 

Det var en rekke vitner til hendelsen, og disse blir nå avhørt av politiet på stasjonen. Ifølge politiet var det 30 passasjerer ombord. Hendelsen skal ha funnet sted i bakerste vogn hvor blant annet Mauritz Jakobsen satt.

– Jeg så ingenting, men hørte plutselig at noen ropte og hamret på døren bak meg. Jeg ble veldig redd. Jeg ringte hjem og fikk da høre at politiet var på vei, forteller Jakobsen. 

Et stort antall politimenn og helsepersonell rykket ut i forbindelse med hendelsen.
Et stort antall politimenn og helsepersonell rykket ut i forbindelse med hendelsen.
Foto: KIM VAN DER LINDEN

Bane Nor opplyste til Budstikka at et spor på Høvik stasjon var sperret mens politiet jobbet på stedet, og at de forventet forsinkelser i togtrafikken grunnet dette.

Noe før klokken 23 var politiet ferdig på stedet, og togsporet åpnet for normal ferdsel igjen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.