Skip to main content

Eldre Bærums-kvinne stoppet fra å kjøre i feil retning på E18

Politiet roser bilføreren som grep inn.

Politiet roser bilføreren som grep inn.

Foto: KNUT BJERKE

En årvåken medtrafikant hindret trolig kvinnen fra å skape svært farlige trafikksituasjoner.

Sør-Øst politidistrikt meldte om Bærums-kvinnen, som var i ferd med å kjøre veldig feil like etter klokken 18 lørdag kveld.

En annen bilfører, en mann i 40-årene fra Bærum, skal på eget initiativ ha stoppet kvinnens ferd videre ut på E18 – i motgående kjørefelt.

«Mannen som stanset den eldre bilføreren skal ha stor ære. Han hindret sannsynligvis alvorlig trafikkulykke(r)», skriver politiet blant annet på Twitter.

Ved Heiatoppen

Hendelsen fant sted ved påkjøringen til E18 ved Heiatoppen i Lier, ikke langt fra grensen til Asker kommune. Kvinnen som ble stoppet, er ifølge politiet i slutten av 80-årene.

– Mannen som stoppet kvinnen, skal ha forsøkt å ta bilnøklene fra den aktuelle føreren. Hun var ikke samarbeidsvillig til dette. Kvinnen ble beskrevet som stiv i blikket og hadde vanskelig for å holde balansen, forteller operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Trond Egil Groth.

Ikke mistanke om rus

Politiet mistenker ikke at kvinnen var påvirket av alkohol eller rus, men hun ble kjørt til legevakten for en sjekk av helsetilstanden.

– Hun ble fratatt førerkortet av forvaltningsårsaker, hun var ikke egnet til å kjøre bil. Vi har ikke opprettet noen anmeldelse, men skriver en bekymringsmelding til forvaltningsavdelingen, sier Groth.

Han sier politiet er svært takknemlig for handlingen til den andre trafikanten.

– Politiet er glade for at folk kan håndtere situasjoner på egen hånd frem til vi kommer, men selvfølgelig må man vurdere nødvendighet, forsvarlighet og risiko. Men han hindret sannsynligvis en alvorlig ulykke i dag, sett med politiøyne, sier operasjonslederen. 

Les flere hendelsesnyheter fra Asker og Bærum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.