Skip to main content

Drapssiktet varetektsfengslet i fire uker

Politiadvokat Rita Parnas orienterte pressen torsdag ettermiddag.

Politiadvokat Rita Parnas orienterte pressen torsdag ettermiddag.

FOTO: EVA GROVEN

Bærums-mannen som er siktet for å ha drept en kvinne på Frogner i Oslo, er varetektsfengslet i fire uker. De to første er med medieforbud.

Det opplyste politiadvokat Rita Parnas på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Det er begjært fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, på grunn av fare for bevisforspillelse. Retten har funnet grunnlag for dette, sa Parnas.

– Det som handler om hva siktede har gjort, eller åstedet, ønsker vi ikke å komme inn på nå. Det er grunnet faren for bevisforspillelse, legger hun til.

Torsdagens fengslingsmøte i Oslo tingrett gikk som såkalt kontorforretning, det vil si at siktede ikke var til stede og at han hadde samtykket til varetektsfengsling.

– Svært dramatisk

Bærums-mannen i slutten av 30-årene skal ha skutt og drept kvinnen i 50-årene på Frogner i Oslo onsdag morgen. Kvinnen etterlater seg to barn. De blir ifølge bistandsadvokat Ida Andenæs ivaretatt av familie.

– De har opplevd en svært dramatisk situasjon der de har mistet sin mor. De har det veldig tøft, men barna blir godt ivaretatt av nær familie, forteller Andenæs.

Det er lagt ned blomster på stedet der kvinnen ble skutt og drept. Kvinnens to barn blir nå ivaretatt av nær familie.

Det er lagt ned blomster på stedet der kvinnen ble skutt og drept. Kvinnens to barn blir nå ivaretatt av nær familie.

Foto: EVA GROVEN

Den siktede mannen ble pågrepet på E18 ved Strand kort tid etterpå.

– Siktede ble pågrepet i forbindelse med at politi hadde fått beskjed om at han hadde satt seg i en bil. Det ble satt opp politiposter på utfartssteder. En politipatrulje sto på Strand, og  da siktede kom kjørende, stoppet han frivillig i busslommen, kom ut og meldte seg, sier politiadvokaten.

I bilen mannen kjørte, skal det ha blitt funnet et skytevåpen. 

– Vi tror det er drapsvåpenet vi har tatt i beslag, men vil ikke gå nærmere inn på det nå, sier Parnas.

Ifølge VG har politiet beslaglagt ammunisjon hjemme hos den drapssiktede.

Uvisst med avhør

Politiet ønsker å få avhørt siktede, og avventer svar om når dette lar seg gjøre. 

– Forsvarer Drevland skal snakke med klienten sin i ettermiddag, så vi vet derfor ikke om det kommer i dag, sier Parnas torsdag ettermiddag.

Drevland har tidligere sagt at hans klient er sliten og nedbrutt, og at første avhør vil bli når den siktede føler seg klar.

Parnas sier politiet håper det er mulig å gjennomføre avhør torsdag kveld. 

– I denne saken er det av stor betydning å høre hva som er motivet og hva som er skjedd, og siktede sitter jo på de opplysningene. Og i den grad han ønsker å fortelle, så vil jo det gi en forklaring på hva som er årsaken til dette drapet

– Det er alltid uheldig når vi ikke har siktedes versjon. Etterforskningen pågår, og det er mange andre vitner og bekjente av avdøde og siktede som kan belyse hva som har skjedd. Siktede sitter på mye av informasjonen, sier hun.

Politiet er derfor svært tilbakeholdne med å gi opplysninger rundt selve hendelsesforløpet.  

– Siktede er fengslet på bevisforspillelsesfare og har medieforbud. Det er nettopp fordi han ikke skal få mulighet til å snakke med eller påvirke vitner, slik at vi får hans forklaring så fri som mulig, og selvfølgelig også forklaringen til vitner, forteller Parnas. 

Konflikt

Parnas sier det er vanskelig å si å si noe om tilstanden til Bærums-mannen, men at det er noe som skal undersøkes nærmere. 

– Primærpsykiatrisk vurdering er noe vi vurderer. Det er noe man ofte gjør i denne type saker, forklarer politiadvokaten.

Kvinnen som ble drept på åpen gate i Oslo, har i årevis vært i konflikt med den siktede Bærums-mannen om to byggeprosjekter. Han tapte første runde i retten før jul.

– Politiet er kjent med konflikten mellom de to. Media har kommet med mye informasjon om den. Det er ikke nødvendig at vi kommenterer den nærmere, men den er med i vurderingene. Vi er veldig klar over konflikten, sier Parnas.

På spørsmål om hva som skjedde forut for drapet, og hvorfor det skjedde akkurat onsdag morgen, sier politiadvokaten at det er noe politiet må se nærmere på.

– Her har det vært en langvarig konflikt, påpeker hun i møtet med pressen.

Parnas opplyser at politiet vil ha kontakt med pårørende gjennom deres pårørendekontakt.

Politiet har også fått en foreløpig obduksjonsrapport, men Parnas sier hun ikke kan gå inn på innholdet i den på nåværende tidspunkt.

– Svært dramatisk

Saken oppdateres.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.