Skip to main content

Drapssiktet pågrepet med ulovlig våpen

Bærums-mannen som er siktet for drapet på Fevziye Kaya Sørebø (51) har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, men har samtykket til varetektsfengsling.

Bærums-mannen som er siktet for drapet på Fevziye Kaya Sørebø (51) har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, men har samtykket til varetektsfengsling. 

Foto: KARL BRAANAAS

Bærums-mannen hadde tillatelse til å eie jaktvåpen, men ikke til å bære skytevåpenet politiet beslagla under pågripelsen.

Det bekrefter politiadvokat Rita Parnas til Budstikka. 

Politiet tok beslag i et skytevåpen, da den drapssiktede Bærums-mannen ble pågrepet ved Strand på E18. Det skjedde kort tid etter drapet på Frogner i Oslo. 

– Siktede hadde tillatelse til å bære jaktvåpen, men ikke våpenet som ble tatt i beslag under pågripelsen, som politiet tror er drapsvåpenet, sier Parnas. 

Fortsatt innlagt

Bærums-mannen i 30-årene er siktet for å ha skutt og drept Fevziye Kaya Sørebø (51) i Tostrups gate på Frogner onsdag 28. april. Han ble overført fra Oslo fengsel og innlagt på psykiatrisk sykehus torsdag, hvor han fremdeles befinner seg. 

Klokken 14.00 meldte politiet at det ikke er avklart hvor lenge siktede forblir innlagt.

– Siktede har ikke ønsket å la seg avhøre av oss. Om han ikke vil, eller ikke er i stand til det, vet ikke politiet, da vi ikke har fått snakke med ham, sier Parnas.

Bærums-mannen hevder at han var på vei til Sandvika politistasjon for å melde seg, da han ble vinket til side av en politipatrulje ved Strand på E18.

Bærums-mannen hevder at han var på vei til Sandvika politistasjon for å melde seg, da han ble vinket til side av en politipatrulje ved Strand på E18. 

Foto: CHRISTIAN BREVIK

Vil be om undersøkelse 

Politiadvokaten sier politiet ønsker at siktede gjennomfører en primærpsykiatrisk undersøkelse. 

Dette er en foreløpig vurdering som kan innhentes for å gi veiledning, dersom påtalemyndigheten er i tvil om en full rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede er nødvendig. 

Politiet er svært tilbakeholdne med å gi opplysninger om saken, da siktede fortsatt ikke har vært til avhør hos politiet. Parnas sier politiet nå gjennomfører vitneavhør med personer som har kjennskap til den sivilrettslige tvisten mellom drapsofferet og den siktede. Deres hovedhypotese er at den årelange konflikten er motivet for drapet.

De kartlegger også hendelser forut for og nært opptil tidspunktet for drapet.

Kan slippe avhør

Drapsofferets to døtre ble avhørt fredag. Politiadvokat Rita Parnas ønsker ikke å opplyse om personer i siktedes familie, eller andre i hans krets, har forklart seg for politiet.   

– Det ble opplyst om at avdødes barn hadde blitt avhørt i forbindelse med at de etterlatte samtykket til frigivelse av avdødes identitet. Utover dette kan vi ikke si noe om hvem som så langt er avhørt i saken, sier hun.

– Vi ønsker å avhøre alle sentrale vitner i saken. På generelt grunnlag kan jeg si at både siktede og hans familie har rett til å ikke la seg avhøre av politiet, legger hun til. 

Politiadvokat Rita Parnas sier politiet håper det mandag blir en avklaring om siktede vil stille til avhør.

Politiadvokat Rita Parnas sier politiet håper det mandag blir en avklaring om siktede vil stille til avhør. 

Foto: EVA GROVEN

Ivaretatt av nær familie

Siktedes forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, opplyser at det foreløpig ikke er avklart når det eventuelt vil bli gjort et første avhør med hans klient. 

Drevland sier siktedes familie er svært preget av situasjonen. 

– Avdødes familie er i en ekstrem situasjon, og det er godt å høre at de etterlatte blir godt ivaretatt. Min klients familie er også svært hardt rammet i denne saken. Hans kone, barn, søsken og foreldre er helt uforskyldt dratt inn i denne saken – de er sterkt berørt og står også midt i en akutt krise, sier forsvareren.

Siktedes barn har ifølge Drevland blitt fulgt opp og fått profesjonell hjelp gjennom Bærum kommunes kriseteam. Hans kone skal også ha fått tilbud om det samme.

Advokat Ida Andenæs, som er bistandsadvokat for Fevziye Kaya Sørebøs to døtre, uttalte torsdag at de har det veldig tøft, men blir godt ivaretatt av nær familie. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.