Skip to main content

Drapssiktet legges inn på psykiatrisk sykehus

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne på Frogner, er nå lagt inn på psykiatrisk sykehus.

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne på Frogner, er nå lagt inn på psykiatrisk sykehus. 

FOTO: KARL BRAANAAS

Den drapssiktede mannen i 30-årene fra Jar er ifølge forsvareren så mentalt sliten at han trenger psykiatrisk hjelp. 

Den drapssiktede ble torsdag morgen overført til Oslo fengsel. 

– Der vurderte de han såpass dårlig at han overføres til psykiatrisk avdeling akkurat nå, sier forsvarer Ole Petter Drevland til Budstikka.

Mannen ble tidligere på dagen varetektsfengslet i fire uker etter at en kvinne i 50-årene ble skutt og drept på Frogner onsdag morgen. 

– Han har det veldig vanskelig. På sykehuset vil han få behandling for plagene sine, sier Drevland. 

Forsvareren vil senere i kveld ha et fysisk møte med den drapssiktede mannen. Han vet foreløpig ikke hva som vil skje de kommende dagene. 

– Vi får se hva som skjer når han er frisk nok til å føres tilbake til fengselet, sier Drevland. 

Han har foreløpig ikke diskutert skyldspørsmålet med klienten sin. 

– Det vil han først ta stilling til når han stiller til avhør, sier Drevland. 

Samtykket

Politiadvokat Rita Parnas i Oslo politidistrikt opplyste på en pressekonferanse torsdag ettermiddag at den siktede er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, på grunn av fare for bevisforspillelse. De to første ukene har han også medieforbud.

– Det som handler om hva siktede har gjort, eller åstedet, ønsker vi ikke å komme inn på nå. Det er grunnet faren for bevisforspillelse, sier Parnas.

Torsdagens fengslingsmøte i Oslo tingrett gikk som såkalt kontorforretning, det vil si at siktede ikke var til stede og at han på forhånd hadde samtykket til varetektsfengsling.

Fri forklaring

Politiet er svært tilbakeholdne med å gi opplysninger rundt selve hendelsesforløpet

– Siktede er fengslet på bevisforspillelsesfare og har medieforbud. Det er nettopp fordi han ikke skal få mulighet til å snakke med eller påvirke vitner, slik at vi får hans forklaring så fri som mulig, og selvfølgelig også forklaringen til vitner, forteller Parnas.

– I denne saken er det av stor betydning å høre hva som er motivet og hva som er skjedd, og siktede sitter jo på de opplysningene. Og i den grad han ønsker å fortelle, vil jo det gi en forklaring på hva som er årsaken til dette drapet, legger hun til.

På spørsmål om hva som skjedde forut for drapet, og hvorfor det skjedde akkurat onsdag morgen, sier politiadvokaten at det er noe politiet må se nærmere på.

Ifølge VG har politiet beslaglagt ammunisjon hjemme hos den drapssiktede.

Ivaretas av familie

Ifølge Rita Parnas er politiet kjent med den årelange konflikten mellom avdøde og drapssiktede. 

– Media har kommet med mye informasjon om den. Det er ikke nødvendig at vi kommenterer den nærmere, men den er med i vurderingene. Vi er veldig klar over konflikten, sier politiadvokaten.

De to barna til den drepte kvinnen blir nå ivaretatt av familie.

– De har opplevd en svært dramatisk situasjon der de har mistet sin mor. De har det veldig tøft, men barna blir godt ivaretatt av nær familie, forteller bistandsadvokat Ida Andenæs.

Politiadvokat Rita Parnas opplyser at politiet vil ha kontakt med pårørende gjennom deres pårørendekontakt.

Politiet har også fått en foreløpig obduksjonsrapport, men Parnas sier hun ikke kan gå inn på innholdet i den på nåværende tidspunkt.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.