Skip to main content

Drapsoffer er siktedes stesøster (17)

Politiet på åstedet på Eiksmarka etter funn av drept person, som senere har vist seg å være den siktede 21-åringens stesøster.

Foto: Karl Braanaas

Mannen som løsnet skudd i moskeen på Skui, er også siktet for å ha drept sin 17 år gamle stesøster.

Politiet bekrefter at det er siktedes stesøster på 17 år som ble funnet drept i går. Pårørende er varslet om at politiet går ut med dette, skriver politiet i en pressemelding søndag ettermiddag.

Tidligere søndag uttalte politiadvokat Pål Hjort Kraby følgende til Budstikka om hva som knyttet den 21 år gamle gjerningsmannen til drapet.

– Jeg kan ikke gå inn i bevisene, men vi mener de bevisene er så sterke at det er mer sannsynlig at han har gjort det enn at han ikke har gjort det, sier Kraby til Budstikka.

– Hva kan dere si om drapsofferet, utover at det er en ung kvinne i relasjon til siktede?

– Av hensyn til de pårørende ønsker vi ikke å gå ut med noe som kan identifisere offeret. Det må eventuelt være opp til pårørende på et senere tidspunkt, svarte enhetsleder Rune Skjold i politiet søndag formiddag.

Noen timer senere kom pressemeldingen om at drapsofferet er den 17 år gamle stesøsteren til siktede. Det er foreløpig ukjent hvordan drapet ble begått.

Budstikka har vært i kontakt med rektor på skolen hvor jenta skulle starte skoleåret om en drøy uke, men vedkommende ønsker ikke å si noe om saken per nå.

Direktør for velferd i Bærum kommune, Kristin Nilsen, ytrer sin medfølelse.

- Vi opplever dette som en dypt tragisk hendelse og våre tanker går først og fremst til den nærmeste familie. Det er også et lokalsamfunn som er rystet av dette, sier hun. 

Kommunens kriseteam er koblet opp mot familien. 

Sjekker mobil og pc

Ifølge politiet har ikke familien til avdøde så langt fått oppnevnt bistandsadvokat.

– Hvordan fremstår den siktede?

– Avhøret natt til søndag var såpass kort at det er vanskelig å kommentere det, svarer Kraby.

Rune Skjold tilføyer følgende:

– Siktede fremstår som at han ikke ønsker å snakke med politiet og gi en forklaring til oss. Og akkurat det klarer han å redegjøre godt for.

– Hva skjer videre i saken nå?

– Vi fortsetter med å avhøre en del vitner. I tillegg går vi igjennom en del tekniske spor på blant annet mobiltelefon og pc. Politiet kommer også til å være til stede på drapsåstedet og ved moskeen, svarer politiadvokat Pål Hjort Kraby.

Dette er saken 

 • Klokken 16.07 lørdag 10. august meldte politiet om skyting i moskeen al-noor Islamic Center på Skui i Bærum. 
 • Politiet sendte mange patruljer til moskeen, men de første meldingene ga ikke inntrykk av at det var en pågående, livstruende situasjon. Personen som ringte inn, skal ha snakket dårlig norsk. 
 • Da politiet ankom moskeen, var gjerningsmannen allerede tatt hånd om av folk i moskeen. Gjerningsmannen ble lettere skadet i basketaket. 
 • Klokken 18.35 fikk Budstikka opplyst fra medievakten ved Vestre Viken HF at én person ble kjørt til akuttmottaket på Bærum sykehus i etterkant av hendelsen. Vedkommende ble like etter sendt videre til legevakten, noe som kan bekrefte det politiet sier om at skadene ikke er alvorlige.
 • Gjerningsmannen er en Bærums-mann i begynnelsen av 20-årene. 
 • Rundt klokken 22 lørdag 10. august bekreftet politiet funn av en død person i en bolig i Snaret på Eiksmarka i Bærum. Politiet bekreftet på en pressekonferanse lørdag kveld at dette var en ung kvinne i nær relasjon med personen som er pågrepet og siktet for skytingen. Søndag bekreftet politiet at det var siktedes stesøster (17) som ble funnet drept.
 • Politiet uttalte på en pressekonferanse tidligere lørdag kveld at de hadde funnet flere innlegg fra gjerningsmannen på internett, og at dette vil bli undersøkt videre. De har ennå ikke oversikt over gjerningsmannens motiv.
 • På en pressekonferanse søndag 11. august fortalte politiet at de ser på skytingen i moskeen som et forsøk på terrorhandling. Bakgrunnen for politiets konklusjon er basert på det faktum at det ble brukt våpen i en moské, gjerningspersonen har høyreekstreme holdninger, han har uttrykt hyllest til Quisling, har innvandrerfiendtlige holdninger og at han skapte frykt da han slo til mot moskeen på Skui.
 • På pressekonferansen kom det også frem at det ble avfyrt flere skudd i moskeen. Det er også funnet våpen i moskeen.
 • Politiadvokat Pål Hjort Kraby fortalte på pressekonferansen at Bærums-mannen som ble pågrepet i moskeen er formelt siktet for drapsforsøk og drap. – Vi tar fortløpende stilling til om siktelsen skal endres til terrorhandling, sa Kraby.
 • Etter planen skal siktede fremstilles for fengsling mandag formiddag.


Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.