Skip to main content

Dømt til samfunnsstraff etter russeslagsmål

Anne Dalheim Jacobsen var dommerfullmektig i Asker og Bærum tingrett da en ung gutt fra Asker ble tiltalt for kroppskade.

Foto: Joakim S. Enger

En 19-åring fra Asker er dømt for å ha slått en medruss gjentatte ganger i hodet. 

– Retten er kommet til at det er grunnlag for å gi samfunnsstraff i denne saken. Det er da særlig lagt vekt på tiltaltes unge alder, samt det at han befant seg i en nødvergesituasjon men overskred grensene for dette, lyder det i dommen som ble gitt av Asker og Bærum tingrett. 

Bakgrunnen er at en 19-årig gutt fra Asker ble tiltalt for å ha slått en annen russ gjentatte ganger i hodet, etter at de havnet i basketak på en fest i februar. 

Tiltalte og fornærmede var på dette tidspunktet med i hver sin russebuss som skal ha vært i konflikt med hverandre. På forhånd hadde det ifølge tiltalebeslutningen vært snakk om å møte opp til en 5 mot 5-slåsskamp, som noen andre i de to grupperingene hadde avtalt på snapchat.

Nå idømmes den tidligere russen samfunnsstraff i 75 timer med en gjennomføringstid på 120 dager for brudd på loven om kroppskade. I tillegg må han betale seksomkostninger på 1000 kr, samt et erstatningskrav fra fornærmede på 446 kr for å dekke legeutgifter i etterkant av hendelsen. 

Dommen ble gitt under formildende omstendigheter. 

– Det er et fornuftig resultat og jeg er godt fornøyd med dommen, sier forsvarsadvokat i saken, Cecilie Nakstad, som ikke kan si om dommen blir anket videre. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.