Skip to main content

Bussvindu sprakk over Linnea (16): – Jeg fikk sjokk

Linnea Dahlgren fra Heggedal var på vei til Sandvika videregående skole da bussen kolliderte på glatta i Blakstadmarka.

Linnea Dahlgren fra Heggedal var på vei til Sandvika videregående skole da bussen kolliderte på glatta i Blakstadmarka. 

Foto: KARL BRAANAAS

Snøkaoset torsdag skapte store trafikkproblemer. Busspassasjer Linnea Dahlgren ble truffet av et skilt, i tillegg til at ruta sprakk over henne. 

– Vi skulle kjøre opp en bratt bakke. Bussen tok en brå sving, kjørte inn i et skilt og ruta knuste over meg og venninnen min. Bussen stoppet ikke, men fortsatte opp bakken, forteller Linnea Dahlgren (16) fra Heggedal, som var på vei til skolen da uhellet skjedde. 

I Blakstadmarka traff bussen et skilt. Dahlgren satt inntil glassruta, og ble truffet i hodet av skiltet. 

– Det gjorde litt vondt der og da, men ikke nå lenger. Om jeg hadde sittet litt lenger bak på setet kunne jeg blitt truffet ordentlig hardt, sier 16-åringen. 

Slik så det ut ved setet der Linnea Dahlgren og venninnen satt da bussruta knuste.
Slik så det ut ved setet der Linnea Dahlgren og venninnen satt da bussruta knuste.
Foto: Linnea Dahlgren

Småsår og en liten kul

Heldigvis sitter hun ikke igjen med fysiske skader, utover noen småsår og en liten kul. 

– Både jeg og venninnen min fikk sjokk, der vi plutselig satt med glasskår over hele oss. Først skjønte vi ikke hva som hadde skjedd. Etterpå kom flere på bussen bort til oss og spurte om det gikk fint. Alle ba bussjåføren stoppe, men han kjørte videre, forklarer Dahlgren.

Til slutt satte bussjåføren av alle passasjerene ved Fargerike-butikken på Bondi, ved rundkjøringen der Røykenveien og Skytterveien møtes.

– Bussjåføren så ikke til oss, bare ba oss gå av bussen. Etterpå ble vi hentet av faren til venninnen min, sier Dahlgren.

Bussen måtte snu

Før bussen traff skiltet, hadde den allerede stoppet og snudd. Adrian (17), som også var passasjer, sier de måtte snu da de så en minibuss og en bergingsbil skli ut av veien foran dem i Gudolf Blakstads vei.

– Derfor kjørte vi tilbake på hovedveien og ned Blakstadmarka. Så kom vi til Blakstad terminal, og kjørte oppover Blakstadmarka igjen, hvor bussen kjørte eller gled inn i skiltet, sier han. 

Adrian (17) beskriver at bussruta knuste da bussen skled ut av veien.

Adrian (17) beskriver at bussruta knuste da bussen skled ut av veien.

Foto: Tipser

Mener bussen burde stoppet 

Faren til Linnea Dahlgren, Petter Kaas Dahlgren, er overrasket over at bussjåføren kjørte videre uten å spørre hvordan det gikk med passasjerene. 

– Bussen burde ikke kjørt videre etter denne smellen, det er kun flaks at det ikke gikk verre. Bussen stoppet ikke før Bondi, som er noen kilometer unna. Tilstanden til Linnea og venninnen hennes ble heller ikke sjekket da bussen stoppet, sier han. 

Beklager hendelsen

Åge-Christoffer Lundeby, kommunikasjonssjef i Vy, beklager det inntrufne på vegne av selskapet og sjåføren. Han sier bussen kjørte en alternativ vei, siden den opprinnelige ruta var stengt. På grunn av den trange veien kom bussen borti skiltet. 

Lundeby mener bussjåføren prøvde å komme i kontakt med passasjerene.

– Vår sjåfør sier han snudde seg rundt og forsøkte å spørre om alt gikk bra med alle, men at han ikke fikk respons på at noen trengte mer ettersyn. Hvorvidt han skulle gått bakover og sett, kan man i etterpåklokskapens lys si. Man kan alltid strekke seg lenger for å forsikre seg om at alle får det med seg, men der og da var det om å gjøre å komme videre og få elevene på skolen. Vi er i kontakt med far som blir fulgt opp av vår mann på stedet, sier Lundeby. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.