Skip to main content

Brannbil snurret etter krasj med midtdeler på E18

En brannbil krasjet med midtdeleren på E18 lørdag ettermiddag. Trafikkuhellet skjedde i utgående felt, nederst i Hagabakkene.

Foto: Kim van der Linden

På vei hjem fra oppdrag måtte brannvesenet selv ha hjelp. Bilen snurret og krasjet med midtdeler og en lyktestolpe, noe som førte til lange køer på E18.

SISTE: Klokken 15:52 meldte politiet på Twitter at nødetatene er ferdig på stedet og brannbilen er fjernet. Alle felt er nå åpne igjen. Reparasjonsarbeidet i forbindelse med lyktestolpen skal utføres senere, og da vil ett felt stenges. 

– Det kan tyde på at de fikk sleng på brannbilen og kjørte inn i midtdeleren, sier operasjonsleder Line Skott i politiet i 14-tiden lørdag.

Hendelsen skjedde på E18 nederst i Hagabakkene ved Holmen, i utgående retning mot Asker. Ingen andre kjøretøy er involvert. Venstre felt er sperret.

Ingen personer er meldt fysisk skadet i sammenstøtet. Det er ikke mistanke om at sjåføren var påvirket av rus.

– Mannskapene var ferdig på et oppdrag, og på vei tilbake til Asker brannstasjon da det ene hjulet skal ha havnet utenfor kanten slik at de kjørte inn i midtdeleren, sier vaktkommandør Rune Elstad på brannvesenets alarmsentral.

Brannbil krasjet og snurret på E18 lørdag ettermiddag.
Foto: Kim van der Linden

Setter inn ny brannbil

Budstikkas reporter på stedet forteller at brannbilen har snurret etter møtet med midtdeleren, og står med fronten mot kjøreretningen ute på gresset som skiller kjørebanene.

På sin ferd har brannbilen, som har fått materielle skader, også knekket en lyktestolpe. 

– Det ligger ledninger under brannbilen. De som skal sjekke om de ledningene er strømførende, er ikke på stedet før om halvannen time, sier operasjonsleder Line Skott klokken 14.30. 

– Vi prøver derfor å bli ferdig med undersøkelsene på åstedet, slik at vi kan få åpnet ett felt til, legger hun til.

Samtidig som det jobbes på kollisjonsstedet, arbeides det med å klargjøre en ny brannbil som tar over beredskapen i Asker. 

– Dette får ingen betydning for beredskapen, vi har både mannskap og bil å sette inn i tjeneste, sier Elstad.

Lange køer

Trafikkuhellet førte til lange køer på E18 utgående. Trafikken sto i en lang periode bom fra Sandvika, og på strekningen Sandvika - Asker ble kjøretiden på det meste beregnet til å ta over én time. 

Trafikkuhellet skaper lange køer på E18 utgående, og også på tilhørende småveier.

Foto: Kim van der Linden

Reparasjonsarbeidet i forbindelse med lyktestolpen og strømledningene som havnet under brannbilen, vil bli utført senere. Da vil ett felt stenges. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.