Skip to main content

Brann nummer tre på kort tid: Søppelskur utbrent

Søppelskuret ved boligene i Konglungveien er utbrent etter at det begynte å brenne i en container fylt med papp.

Foto: MARTIN BENEDIKT SJUE

Brannvesenet måtte torsdag slukke brann i både avfallscontainer og søppelskur. Dette er tredje brann på kort tid.

Sebastian Winge ved brannvesenets 110-sentral forteller om torsdagens brann:

– Det har begynt å brenne i en container for avfall. Brannen har spredt seg til et søppelskur. Skuret er så å si nedbrent, sier Winge.

Både containeren det opprinnelig tok fyr i, og en annen, i realiteten totalskadet.

Ved hotellet

Brannen ble meldt ved 12-tiden, og brannvesenet rykket ut. Ved 12.10-tiden var mannskapet fra Asker og Bærum brann og redning full gang med slukking.

Brannen på Vettre torsdag ga mye røyk i nabolaget.

Foto: ABBR

Politiets operasjonsleder Per Ivar Iversen opplyser at brannstedet er rett ved Thon-hotellet på Vettre. 

Han har foreløpig ingen opplysninger om brannårsak, men sier at det skal ha vært mye papp i containeren da innholdet tok fyr.

Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannen i Konglungveien.

Foto: MARTIN BENEDIKT SJUE

Flere tilfeller

Onsdagens brann i en søppelkasse skjedde i det samme sameiet, opplyser en beboer, som ønsker å være en anonym. Han forteller at det også for halvannen uke siden begynte å brenne i boligområdet.

– Da tok det fyr i samme søppelskur som i dag, men en beboer klarte å dra ut containeren, slik at skuret ikke tok skikkelig fyr, forteller mannen, som synes situasjonen er ubehagelig.

– Vi har spurt kommunen, som eier de fleste leilighetene her, om bedre slukkeutstyr. Vi har bedt brannvesenet om bistand for å få fortgang, sier han og opplyser at beboere hadde planer om å slukke denne ukens to branner med vann fra hageslange:

– Problemet var at fellesvannet ikke var skrudd på, sier mannen.

Vakthavende brannsjef Dag Otto Sjøhaug i Asker og Bærum brann og redning (ABBR) bekrefter at det har vært flere branner i samme område. Politiet har ikke vært tilgjengelig for kommentar om dette.

Budstikka har forsøkt å få en kommentar fra både Asker kommune og ABBR til beboerens uttalelse om bistand til bedre slukkeutstyr, uten å lykkes.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.