Skip to main content

Brann i bil med propanflasker

Denne tilhengeren, i tillegg til en bil, brant ved Bleiker onsdag morgen. Både tilhengeren og bilen hadde propanflasker, men disse ble det raskt tatt kontroll på.

Foto: Dennis Labourée Fossen

Bilbrannen ved Bleiker onsdag morgen kunne blitt langt mer dramatisk enn den ble.

Brannvesenet fikk melding om bilbrannen i J. R. Wilhelmsens vei i Asker ved 06.45-tiden onsdag. De varslet videre til både politi og helseperosnell.

– Det brant i en bil og en henger som tilhørte et asfaltfirma, forteller utrykningsleder i Asker og Bærum brann og redning, Dagfinn Brekstad.

Politiet opplyser at det befant seg propanflasker både i den bilen og på en henger. Det ble opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter fra brannen inntil situasjonen var avklart.

– Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen, som ble meldt slukket klokken 07.03. De fikk også kontroll på gassflaskene, sier politiets operasjonsleder Per-Ivar Iversen.

Det ble opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter fra brannen på grunn av gassflaskene som befant seg på tilhengeren og i bilen som brant.

Foto: Dennis Labourée Fossen

Kunne blitt dramatisk

Årsaken til at det begynte å brenne, skal undersøkes av politiet. Brekstad i brannvesenet forteller at det kan ha startet med noe diesel-søl. han legger ikke skjul på at brannen kunne blitt langt mer dramatisk.

– Det kunne ha blitt en veldig alvorlig situasjon. Det var to propanflasker inni den ene bilen som brant, men nødetatene var heldigvis raskt på stedet og fikk kontroll, forteller Brekstad.

Han legger til at det neppe hadde blitt noen eksplosjon, men at brannen ville fått et mye større omfang om den ikke hadde blitt slått ned raskt.

Politiets operasjonsleder forteller at ingen personer kom til skade i brannen.

– Vi vil opprette sak for å finne årsaken til at det begynte å brenne, sier Iversen.

Bilen fra asfaltfirmaet hadde tydelige brannskader.

Foto: Dennis Labourée Fossen

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.