Skip to main content

Bilfører forsøkte å stikke fra politiet

Bilføreren forsøkte å skjule bilen for politiet, og satset på å ikke bli gjenkjent da han kom tuslende gatelangs. Bilen på bildet er en sivil politibil.

Foto: EVA GROVEN

En mannlig sjåfør i begynnelsen av 20-årene klarte ikke å komme unna lovbrudd da politiet ba ham stanse torsdag ettermiddag.

Da politipatruljen så hvem som kjørte bilen i Billingstad-området, visste de at vedkommende ikke hadde gyldig førerkort. Men sjåføren hadde ingen planer om å stanse for kontroll.

– Vi fulgte etter i lav hastighet, men mistet visuell kontakt med bilen. Etter hvert kom sjåføren gående mot patruljen, sier operasjonsleder Line Skott i politiet om hendelsen som skjedde der toget krysser Skustadgata på Billingstad i 14.30-tiden.

Kort tid etter at mannen ble påtruffet, fant også politipatruljen bilen han hadde kjørt. 

– Mannen ble kjørt til legevakten for å avgi blodprøve. Han er anmeldt for fire forhold – kjøring uten gyldig førerkort, kjøring i ruspåvirket tilstand, besittelse narkotika og unnlate å stanse for politiet, sier operasjonsleder Guro Sandnes i politiet.

Andre denne uka

Hendelsen på Billingstad er den andre denne uken hvor sjåføren stikker av fremfor å stoppe for kontroll.

Natt til tirsdag smadret en bilfører to drivstoffpumper på Circle K-stasjonen ved E18 i Asker i et forsøk på å unnslippe politiet.

– Bilen ble borte for patruljen, slik at det ikke har vært snakk om noen forfølgelse. Men kort tid etter kjørte patruljen inn på Circle K-stasjonen, og ser da at bilen har kjørt inn i to bensinpumper, fortalte operasjonsleder Gjermund Stokkli i politiet tirsdag morgen.

Sammenstøtet var så kraftig at airbagene i bilen ble utløst. De ansatte på bensinstasjonen nødstengte stasjonen fordi det oppsto bensinlekkasje fra en av de skadde pumpene.

– Vi fikk opplysninger om at de to i bilen, en mann og en kvinne, hadde stukket fra stedet i en drosje. Den drosjen fulgte vi helt til Drammen, hvor vi stanset den og pågrep mannen og kvinnen, sier Stokkli.

Denne drivstoffpumpa og én til fikk særs hard medfart da en bil dundret inn i de på Circle K-stasjonen i Asker natt til tirsdag. Selskapet anslår at det koster mellom en halv og en million kroner å fikse skadene.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

Millionregning

Circle K anslår at det vil koste et sted mellom 500.000 og 1.000.000 kroner å reparere skadene på bensinstasjonen i Asker.

– Dette er en forsikringssak som innebærer å bytte ut to drivstoffpumper og annet skadet utstyr, samt noe arbeid med trykktesting av systemene. Kostnadene er foreløpig anslått til å være mellom en halv og en million kroner, uttalte kommunikasjonsdirektør Kjetil Foyn i Circle K Norge etter hendelsen.

Circle K har pumper på lager, og bytter så raskt som mulig. Det er uvisst når bensinstasjonen i Asker er i normal drift igjen.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.