Skip to main content

Bilfører ble fratatt førerkortet, så kjørte han av gårde

Føreren av bilen som dro denne hengeren ble fratatt førerkortet på grunn av overlast. Da politiet hadde dratt fra stedet, satte føreren seg bak rattet igjen og kjørte av gårde.

Foto: Richard Sveaas Dale

Føreren som ble fratatt førerkortet torsdag morgen etter overlast, satte seg likevel bak rattet og kjørte sin vei etter at politiet hadde dratt.

Ved 07.40-tiden torsdag stanset en bil med henger opp i morgenrushet på E18 i Sandvika inn mot Oslo.

– Vi dro til stedet og hjalp bilfører med å skaffe bilberger og skifte et dekk fordi det var snakk om punktering. Men patruljen på stedet mistenkte overlast, og tok bilen med til Billingstad trafikkstasjon for kontrollveiing, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt.

Vekten viste at bil og henger veide over 5 tonn. Det var godt over det føreren hadde godkjenning til å kjøre med.

– På bakgrunn av det, ble førerkortet beslaglagt, opplyser operasjonslederen videre.

Kjørte av gårde

Dermed kunne politiet avslutte oppdraget – trodde de.

– Vi fikk nettopp melding om at bilføreren har kjørt av gårde fra trafikkstasjonen. Hengeren står igjen, men ettersom han ikke har førerkort, har han ikke lov til å kjøre bilen heller, forteller Kråkenes litt etter klokken 10.

Han forteller at det var trafikkstasjonen som varslet politiet om at bilføreren satte seg bak rattet og kjørte av gårde.

Politiet søkte en stund etter bilføreren, men ved 12-tiden er det operative søket avsluttet.

– Han er ikke funnet, men vi kjenner jo til identiteten, så saken vil følges opp, slår Kråkenes fast.

Han er tydelig på at føreren kan vente seg en kraftigere reaksjon enn han i utgangspunktet ville fått på grunn av overlasten.

– Det er jo ikke bra å kjøre av gårde uten gyldig førerkort. Beskjeden han fikk etter overlasten var ganske klar fra oss. Hva slags reaksjon han vil få, vet jeg ikke, men han kan vente seg flere anmeldelser, sier operasjonslederen.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.