Skip to main content

Bilbrann rett ved Oslofjordtunnelen

Flammene sto opp fra bilen like før den skulle til å kjøre inn i Oslofjordtunnelen. – Hell i uhell, sier brannvesenet.

Politiet meldte om bilbrannen klokken 16.

– Bilen skal stå mellom utløpet av tunnelen og første rundkjøring på Hurumsiden, skriver politiet på Twitter.

De skriver videre at bilen skal stå på veiskulderen, og at trafikken passerer i ett kjørefelt.

Brannvesenet var fremme med to biler rundt 16.05, og startet da slukking.

– Det har brent ordentlig i bilen, men flammene er nå slått ned med vann og skum. Det har resultert i veldig mye røyk, sier vaktkommandør ved110-sentralen, Glenn Gulbrandsen.

Bilbrannen gir ekstra køer på E134 i området. Oslofjordtunnelen var stengt en stund etter brannen, men ved 17.50-tiden melder politiet at den er åpnet opp for normal trafikk igjen. 

– Årsaken til brannen, vet vi ikke foreløpig. Det er ikke meldt om noen personskader, sier operasjonsleder i politiet, Cathrine Sylju.

Klokken 16.25 var bilberger ikke ankommet stedet, ifølge politiet.

– Hell i uhell

Han vet ikke noe om skadeomfanget på de som var i bilen da den begynte å brenne. Men Gulbrandsen legger ikke skjul på at han er lettet over at brannen ikke skjedde inne i tunnelen.

– Vi er veldig glade for at dette skjedde på utsiden av tunnelen, du kan godt si at det var litt hell i uhellet. Det blir mye mer komplisert når slike ting skjer inne i en tunnel, påpeker han.

Det er bare tre måneder siden en omfattende brann i et vogntog inne i tunnelen, på Drøbak-siden, gjorde at tunnelen ble stengt i halvannen uke.

Også i juni var det tunnelbrann ikke langt unna da et vogntog begynte å brenne rett på innsiden av Merraskottunnelen på E134 i Asker.

Les flere hendelsesnyheter fra Asker og Bærum. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.