Skip to main content

Bil forlatt i veibane og trailerstans på E16

To hendelser preget morgentrafikken fredag.

Klokken 06.12 fikk politiet melding om en førerløs bil midt i Dikemarkveien. Den første meldingen gikk ut på at det var store skader på bilen. Dette ble delvis avkreftet da politiet ankom stedet. 

– Skadene var mindre enn antatt, og vi mistenker derfor ikke at sjåfør er skadet. Beltestrammeren i bilen var utløst, noe som tyder på at sjåføren har brukt setebelte, forteller operasjonsleder Martin Martinsen i Oslo politidistrikt.

Asker og Bærum Kranservice opplyser at bilen er fjernet fra stedet. I morgentimene på fredag søkte politiet etter føreren. 

– Vedkommende er fremdeles ikke funnet, og vi søker i området. Vi har kontaktet eier av bilen, som ikke befinner seg i landet. Det kan være ulike grunner til at personen ikke vil prate med politiet, men vi mistenker ikke at bilen er stjålet, sier Martinsen klokken 8.00 fredag morgen. 

Klokken 9.00 opplyser politiet at de har avsluttet saken. 

– Føreren kan ha pådratt seg skade, men på bakgrunn av skadene på bilen vurderer vi det ikke slik at vi har et akutt behov for å finne han. Derfor søker vi ikke videre aktiv etter føreren, sier Vidar Pedersen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt. 

Trailerstans på E16 

Like før klokken 8.00 fredag fikk en trailer stans på E16, retning Hønefoss. Hendelsen skjedde mellom Skoglund og Avtjerna i Bærum, der midtrabatten stopper. Dette skapte noe kødannelse, og både bilberger og politiet var på stedet. 

– Siden det er en stor trailer, så kan det ta noe lengre tid enn en personbil å berge den, sier oppdragsleder Martinsen. 

Kvart på ni fredag morgen ble traileren fjernet.

– Han har rett og slett fått en klassisk motorstopp, sier operasjonsleder Vidar Pedersen.

Bilen skapte noe kø i morgentrafikken. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.