Skip to main content

Beslagla to førerkort etter E18-ulykke

Ulykken skjedde rett ved Ikea Slependen, i retning Asker.

Ulykken skjedde rett ved Ikea Slependen, i retning Asker.

Foto: MORTEN ØVERBYE

Tre personbiler var onsdag ettermiddag involvert i en kollisjon på E18 ved Slependen. To bilførere er fratatt førerkortet.

Smellen skjedde i utgående retning, og det førte til køproblemer, med så å si stillestående kø.

Ulykken skjedde like etter klokken 16. Ved 16.40-tiden var det kø helt tilbake til Stabekk.

– To av tre felter er sperret, opplyste politiets operasjonsleder Tor Grøttum da.

Én person i hver av de tre bilene har meldt om nakkesmerter. De sjekkes på stedet av ambulansepersonell, samt på legevakt, opplyser Grøttum.

Ble fotgjengere

Politiets operasjonsleder omtaler hendelsen som en kjedekollisjon. To av de tre involverte sjåførene er midlertidig fratatt førerkortet, og ulykken vil bli etterforsket.

– Det er gjort på bakgrunn av at bilførerne ikke skal ha stanset i tide, for forankjørende kjøretøy. Juridisk grunnlag er brudd på veitrafikklovens paragraf 3, forteller Grøttum.

E18 ved Laksberget var onsdag kveld fortsatt preget av kø i retning Asker.

E18 ved Laksberget var onsdag kveld fortsatt preget av kø i retning Asker.

FOTO: KARL BRAANAAS

Veitrafikklovens paragraf 3 kalles grunnregelen for all veitrafikk og fastslår at alle som ferdes i trafikken skal «ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret».

E18 ble gjenåpnet like før klokken 17, men køene henger igjen onsdag ettermiddag og kveld. Det skal også ha vært et par biler med driftshavari langs E18, og dette gjorde sitt til å opprettholde rushtidskøen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.