Skip to main content

Bærumsmann (53) tiltalt for korrupsjon og hvitvasking

Næringslivslederen (53) fra Bærum mottok bestikkelser for over 28 millioner kroner. Da arbeidsgiveren ante mistanke, meldte han seg selv for Økokrim.

Tirsdag måtte 53-åringen fra Bekkestua møte i retten, tiltalt for korrupsjon og hvitvasking, etter å ha meldt seg selv for Økokrim.

Ifølge tiltalen skal han ha mottatt bestikkelser på 28,2 millioner kroner, fra to innkjøpsagenter i Kina og Hongkong.

Ber om fem års fengsel

Bærums-mannen jobbet som innkjøpsansvarlig for Norgesgruppen. Han var ansatt i Unil, et datterselskap i dagligvarekonsernet som håndterer Norgesgruppens egne merkevarer, som First Price og Eldorado.

Økokrim nedla påstand om fem års fengsel da saken ble behandlet i Asker og Bærum tingrett tirsdag. De mener forholdene kvalifiserer til åtte års fengsel, men mener mannens innrømmelser skal gi tre års strafferabatt. Straffesaken ble også behandlet som en tilståelsessak, hvilket innebærer at mannen har innrømmet skyld i henhold til tiltalen.

Kjøpte dyre biler og båter 

Forholdene skal ha pågått fra 2003 og frem til dagligvaregigantens ledelse høsten 2018 ble varslet om at Bærums-mannen var involvert i kritikkverdige forhold. Ifølge Dagens Næringsliv skal mannen ha lagt alle kortene på bordet da han ble konfrontert med anklagene. Senere skal 53-åringen selv ha meldt seg for Økokrim.

Bærums-mannen skal ha mottatt bestikkelsene kontant og ved bankoverføring til en konto i Hongkong. Deretter skal pengene ha blitt hvitvasket gjennom kjøp av en rekke kostbare biler og båter – deriblant en Porsche, en Nordkapp-båt og en 34 fot stor yacht.

- Vi har nulltoleranse for korrupsjon og har samarbeidet tett med Økokrim for å avdekke de urettmessige handlingene, uttalte UNIL-leder Odd Ture Wang, 53-åringens tidligere sjef,  i en pressmeldiing i juni. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.