Skip to main content

Bærums-mann fremdeles savnet på Norefjell

Mannen i 50-årene som har vært savnet siden onsdag ettermiddag er ennå ikke funnet. Nå ber politiet hytteeiere i Sigdal og Eggedal om bistand.

Mannen som er savnet ved Norefjell, er folkeregistrert på Gjettum i Bærum.

Ifølge politiet startet han på skitur fra Tempelseter til Høgevarde onsdag morgen, og skulle returnere til Tempelseter.

– Mannen har ikke blitt funnet i løpet av natta. Redningsaksjonen pågår for fullt, men det har vært utfordrende med dårlig vær og skredfare, opplyste operasjonsleder Marius Knudsen i politiet til Drammens Tidende fredag morgen.

Det ble også sendt et redningshelikopter fra Rygge til leteområdet. Fredag kveld oppfordrer Sør-Øst politidistrikt hytteieere i området til å sjekke egen hytte, boder, uthus og tilsvarende. Gjerne også på tomme nabohytter, skriver politiet på sin Twitter-konto.

Ifølge operasjonsleder Merete Kvål vil søket etter mannen fortsette med uforminsket styrke utover kvelden og natten.

– Det er godt nok vær til å fortsette letingen. Politi, mannskaper fra Røde Kors og redningshelikopter er fortsatt i fjellområdet, sier Kvål. 

Tok kontakt på telefon

Ifølge politiet er mannen trolig savnet fra området øst for Høgevarde. Sist noen var i kontakt med ham på telefon var rundt klokken 16.00 onsdag.

Savnede startet turen på ski fra Tempelseter og skulle til Høgevarde, og tilbake til Tempelseter igjen.

Frivillige var med i leteaksjonen onsdag kveld, med utgangspunkt i Tempelseter.

– Vi har en viss formening om hvilket område vi skal lete i, og nå jobber både mannskap fra politi og frivillige organisasjoner ute i terrenget, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sør-Øst politidistrikt til Budstikka torsdag morgen.

Rett før klokken 21.30 onsdag kveld meldte politiet at det var iverksatt en leteaksjon etter mannen.

Politiet har følgende beskrivelse av den savnede skigåeren: 

  • Gul/oransje jakke
  • Mulig blå bukse
  • Gul/oransje lue 

Det skal være skarpe farger på klesdrakten. 

Politiet ber om at observasjoner eller tips på person med denne bekledningen meldes til politiet på telefon 02800.

Snøscootere og tråkkemaskiner

Det letes etter Bærums-mannen fra bakken, fordi det til nå ikke har vært gode nok værforhold til å bruke helikopter.

Tidlig torsdag morgen meldte politiet at 21 personer fra Røde Kors og tre personer fra Norske Redningshunder var med i søket. Det ble benyttet 11 snøscootere og to tråkkemaskiner i leteaksjonen.

Torsdag morgen er det bytte av mannskaper, og den nye puljen med folk fra politi og frivillige organisasjoner fortsetter søket. De har også tatt i bruk droner.

Til Drammens Tidende sier operasjonsleder Per Arne Amundsen i Sør-Øst politidistrikt at det er det en del bratte partier i området som gjør søket mer utfordrende.

Ifølge yr.no ligger temperaturen i Høgevarde-området på mellom 7 og 11 kuldegrader. Det er torsdag ventet rundt 4,5 millimeter nedbør i form av snø og vind opp mot frisk bris 10 m/s.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.