Skip to main content

Asker-mann omkom i trafikkulykke på Røykenveien

En mann ble erklært død på stedet etter at to biler kolliderte på Røykenveien sent søndag kveld. Kollisjonen skjedde omtrent ved den gamle kommune- og fylkesgrensen.

Foto: Jørgen Dahl Kristensen

En mannlig sjåfør i slutten av 30-årene ble erklært død på stedet etter at to biler frontkolliderte på Røykenveien søndag kveld.

Ulykken nådde politiet og de andre nødetatene ved 22.30-tiden søndag. De to bilene krasjet front-mot-front i en slak sving i skiftet mellom fartsgrense 50 km/t og 60 km/t like ved den tidligere kommune- og fylkesgrensen. 

Begge bilene havnet i grøfta på hver sin side av veien, og det var store materielle skader på kjøretøyene. I veibanen lå det knust glass og vridde bildeler.

Mannskap fra både brannvesenet og ambulansetjenesten ga livreddende førstehjelp til én person, men livet sto ikke til å redde. Det ble også rekvirert luftambulanse.

– Vi kan bekrefte at en person er erklært død etter ulykken. To andre personer er kjørt fra stedet i ambulanser, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen i politiet.

Mandag morgen var det tydelige spor på ulykkesstedet etter dødsulykken søndag kveld.

Foto: Karl Braanaas

Mandag morgen får Budstikka bekreftet at den omkomne er fra Asker.

– Jeg kan bekrefte at avdøde er fra Asker, sier Roger Hjertø ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

Mannen som mistet livet i ulykken var alene i bilen han kjørte. Den omkomne kjørte bilen som kom i retning Heggedal.

Rune Skjold, leder for avsnitt for spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, opplyser at politiet mandag formiddag jobber med varsling og oppfølging av pårørende. Hendelsesforløpet forøvrig vil etterforskes videre.

Én til Ullevål

I den andre bilen satt en mann i midten av 20-årene og en kvinne i begynnelsen av 20-årene.

– Mannen ble kjørt i ambulanse til Bærum sykehus, mens kvinnen ble fraktet til Ullevål sykehus, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i politiet.

Kvinnen som ble kjørt til Ullevål har skader en i hofte, opplyser Hertø mandag morgen. Mannen som ble kjørt til Bærum sykehus har kun mindre skader.

En person omkom i en trafikkulykke i Heggedal søndag kveld. To biler var involvert i ulykken, to personer skal ha fått moderate skader. De to som ble skadet i ulykken satt i denne bilen som kjørte i retning Røyken.

Foto: Jørgen Dahl Kristensen

Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent, men flere vitner har gitt forklaringer til politiet. Det var ikke vanskelige kjøreforhold på ulykkesstedet.

– Det er ingen vitner sett selve ulykken, men de har kommet til stedet i etterkant. Vi har en del opplysninger, men det er da etter kollisjonstidspunktet, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i politiet klokken 00.45 natt til mandag.

Kan være stengt til mandag morgen

Ulykkeskommisjonen fra Statens vegvesen ble kalt ut til Heggedal for å gjøre sine undersøkelser. Etter det Budstikka erfarer kom ulykkesgranskerne til veivesenet fra Notodden, slik at det tok noe tid før de var på plass på ulykkesstedet.

– Ved alvorlige ulykker ønsker veimyndighetene å gjøre egne undersøkelser. De bryr seg ikke om fordeling av skyld, men konsentrerer seg bare om å finne omstendigheter rundt en ulykke for å hindre at det skal skje nye, forklarer politiets operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

Han forteller at også Oslo-politiets Trafikkorpset gjør sine undersøkelser på ulykkesstedet.

Røykenveien var stengt i flere timer etter ulykken på grunn av undersøkelsene som måttes gjøres, men ble åpnet igjen før morgentrafikken startet mandag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.