– Ett barn, en jente i tenårene, skal være hardt skadet. Hun er kjørt til Bærum sykehus for behandling. Det skal blant annet tas røntgen, sier politiets operasjonsleder Vidar Pedersen.

Jenta skal ha vært ved bevissthet da hun ankom sykehuset. Hun skal ha blitt påkjørt av en buss da hun og flere jevnaldrende gikk ut i veien.

– Noen av de andre kan ha vært borti bussen, men uten å ha pådratt seg fysiske skader. De er uansett svært preget av hendelsen og vil få oppfølging fra helsepersonell, sier Vidar Pedersen.

Ulykken skjedde like før klokken 15.30 tirsdag.

Politimannskap på stedet opplyser tirsdag ettermiddag, til Budstikkas reporter, at gruppen med ungdommer skal ha vært i ferd med å krysse over fotgjengerfeltet da ulykken skjedde. Ifølge et vitne som Budstikka har snakket med, skal to eller tre av dem ha krabbet tilbake rett etter påkjørselen.

Det var store trafikale problemer på stedet etter ulykken, med mye kø.

– Kraftig påkjenning

Politiet arbeidet lenge på stedet, i kjølvannet av hendelsen – blant annet med å avhøre vitner og snakke med bussjåføren. Pedersen opplyser tirsdag kveld at det ikke er tatt beslag i bussjåførens førerkort, etter en konkret vurdering.

– Vet du noe om hvordan sjåføren har det?

– Dette har helt klart vært en kraftig påkjenning også for sjåføren. Vedkommende er tydelig preget, sier Pedersen, som forteller at sjåføren også tas hånd om av sin egen arbeidsgiver.

– Virket svært sjokkert

Ifølge et vitne skal det ha vært rundt 20 mennesker i bussen, og det samme vitnet opplyser til Budstikka at den mannlige bussjåføren skal ha vært redd og ute av seg: – Han virket svært sjokkert, forteller vitnet.

LES OGSÅ: Elsparkesyklist bragt til sykehus med alvorlige skader

Operasjonsleder Vidar Pedersen forteller at påkjørselen skjedde i eller rett ved et gangfelt som ligger i et lyskryss.

Politiet tar sikte på å avhøre den skadde jenta så fort som mulig.

Onsdag kveld opplyser krimvakta ved Oslo politidistrikt at saken er oversendt til videre etterforskning ved Sandvika politistasjon.