Politiet jakter tyver etter fem juleinnbrudd

Fem boliger i Bærum har hatt besøk av ubudne gjester i romjula. Politiet utelukker ikke at det er samme innbruddstyver som har vært på ferde flere av stedene.

DEL

– Det spriker litt i tid på de ulike forholdene, men utgangspunktet er at det har skjedd siste del av romjula og i nyttårshelgen, sier politioverbetjent Anne Stine Kristmoen ved lokalt avsnitt for etterforskning på Bærum politistasjon.

– Innbruddene er oppdaget når beboerne er kommet hjem. Noen har vært bortreist over tid, mens andre har vært borte i kortere tidsrom, supplerer hun.

Åstedene for de fem innbruddene ligger i Slependveien, Solbergveien, Evje terrasse, Sykehusveien og Ing. Hoels vei. Den korte avstanden geografisk gjør at politiet har en teori om at det er de samme gjerningspersonene som går igjen på flere av stedene.

– Det er vanskelig å ikke se dette i sammenheng. Selv om det sannsynligvis har skjedd over noen dager, er det likevel et begrenset tidsrom. Dessuten ligger boligene nært hverandre, sier Kristmoen.

LES OGSÅ: Tyver brøt seg inn i bilforretning

Også enhet for spesiell etterforskning, det tidligere Grenseløs-prosjektet, i enhet vest er koblet inn. Årsaken er at man ikke utelukker at innbruddstyvene er såkalte mobile vinningskriminelle.

– Men vi holder alle muligheter åpne foreløpig, også at det kan være lokale gjerningspersoner, påpeker Anne Stine Kristmoen.

HAR DU FÅTT MED DEG DENNE?: Fant stjålet familieskatt på et lager etter to år

Lik fremgangsmåte

Etterforskningen så langt viser at tyvene har konsentrert seg om å stjele elektronikk, datautstyr og smykker. Så langt er ingen personer mistenkt for å ha begått innbruddene.

– Vi har sikret spor på åstedene, og jobber videre med å sikre ytterligere spor, sier Kristmoen.

Hun ønsker foreløpig ikke å si noe konkret om hvordan tyvene har kommet seg inn i boligene, men bekrefter at det er noen likheter i fremgangsmåten.

Politet er interessert i eventuelle observasjoner av mistenkelige personer eller biler i de aktuelle veiene og områdene fra siste del av romjula og gjennom nyttårshelgen. Har du opplysninger kan du ringe politiet på 02800 eller 67 57 63 03 (dagtid).

– Det er gjelder ting man har sett både dag og natt. Og det er bedre å ringe oss en gang for mye, sier Anne Stine Kristmoen.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Artikkeltags