To BMW-innbrudd i Asker natt til mandag

Politiet har i løpet av natt til mandag fått melding om to BMW-innbrudd i Asker.

DEL

Begge innbruddene har skjedd i samme område ikke langt fra Asker sentrum.

Den første meldingen fikk politiet i 02-tiden fra Lyshusbråten på Ånnerud. Tidlig mandag morgen tikket det inn nok en innbruddsmelding, denne gang fra Gamle Drammensvei.

I begge tilfellene skal ratt og navigasjonsutstyr vært tatt fra bilene.

– Dette er en type innbrudd som vi har sett har vært populært fra tid til annen. Det jobbes kontinuerlig opp mot denne type innbrudd, sier operasjonsleder Marita Aune i politiet.

To personer ble pågrepet i Vollen mandag morgen i forbindelse med et innbruddsforsøk i en bolig, men foreløpig ser ikke politiet noen sammenheng mellom disse hendelsene.

– Det er ikke noe umiddelbart som tyder på det. Det er ofte en litt annen type kriminelle som står bak disse bilinnbruddene, sier Aune.

Har vært flere tilfeller

Den siste tiden har det vært flere tilfeller av BMW-innbrudd i Drammens-området.

– I Asker og Bærum har det også vært noen tilfeller i fjor høst, og det siste vi har registrert skjedde i desember. Den siste tiden har det vært en del tilfeller i Sør-Øst politidistrikt, blant annet i Drammen, Lier, Åmot og Vikersund, forteller politiførstebetjent Tonje Reiten ved avsnitt for spesiell innsats i Oslo politidistrikt.

Tidligere er det grupperinger som har pekt i retning mot Litausen som har stått bak mange av disse innbruddene. Reiten forteller at det er sannsynlig at det det er vinningskriminelle fra de samme områdene som også står bak denne gang.

– Men vi ønsker ikke å låse oss til én mulighet, derfor holder vi også andre muligheter åpne. Fremgangsmåten i de ferskeste tilfellene, er imidlertid akkurat den samme som tidligere, og det er det samme de er ute etter, sier Reiten.

Hun legger til at den største endringen i fremgangsmåten fra tidligere, er at innbruddene skjer mer sporadisk og over lenger tid.

– Det tyder på at gjerningspersonene oppholder seg i landet over en lengre periode. Tidligere har de kommet, gjort kanskje 20-30 innbrudd på kort tid og dratt ut av landet igjen, opplyser politiførstebetjenten.

Flere tatt tidligere

BMW-innbruddene har blusset opp igjen i flere omganger de siste årene. Antallet innbrudd roet seg imidlertid ned etter at totalt 13 personer ble pågrepet og dømt etter flere raid.

I april i fjor ble seks biler ribbet for ratt og navigasjonsutstyr i løpet av få dager. Politiet klarte aldri å ta de som sto bak, og uttalte i mai at de antok at gjerningspersonene hadde forlatt landet.

Rett for jul i 2016 ble fem personer pågrepet og mistenkt for å stå bak flere BMW-innbrudd i Asker og Bærum. Disse ble tatt etter at politiet hadde spanet over flere dager.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Artikkeltags