Mener pågrepne rumenere står bak bensinstasjon-brekk

  Baner seg vei inn i lokalene til Shell/7-Eleven på Kolsås, og stikker fra stedet med tobakksvarer.

  To rumenske menn ble pågrepet etter grovt tyveri fra en butikk i Follo. Nå tror politiet at den samme duoen har stjålet tobakksvarer fra minst to bensinstasjoner i Bærum.

  DEL

  Natt til 12. oktober bendte tre personer opp inngangsdøren til Shell/7-Eleven i krysset Brynsveien/Bærumsveien. Tyvene forlot stedet med en søppelsekk full av tobakksvarer. Tre uker senere slo tyver til mot bensinstasjonen i Økriveien på Rykkinn. Fremgangsmåte og utbytte var temmelig likt som på Kolsås.

  LES OGSÅ: Tror proff liga står bak tobakkstyveri

  4. november ble to rumenske menn på henholdsvis 39 og 42 år pågrepet etter et grovt tyveri fra en Kiwi-butikk i Follo. Etterforskningen gir politiet grunnlag for å mistenke de to for å stå bak flere forhold.

  – Vi mener å se at spor i saken også går i retning av de grove tyveriene fra bensinstasjonene på Kolsås og Rykkinn, sier avsnittsleder Tonje Reiten på avsnitt for spesiell etterforskningsinnsats enhet vest i Oslo politidistrikt.

  Det er foreløpig ingen mistenkte for innbruddet på YX-stasjonen på Eiksmarka tidligere i høst.

  Mobile vinningskriminelle

  Fordi etterforskningen er i en tidlig fase ønsker ikke Reiten å utdype noe ytterligere rundt hvilke spor politiet sitter med.

  – Men vi hadde ikke tatt over saken hvis vi ikke tror vi klarer å knytte de pågrepne til flere saker, sier hun.

  De to mennene ble fremstilt for ny varetektsfengsling av Øst politidistrikt fredag. Avtalen er at avsnitt for spesiell etterforskningsinnsats i Oslo politidistrikt tar over saken etter det.

  – Vi etterforsker for å kunne innlemme flere forhold i en siktelse mot de to mennene, sier Reiten.

  LES OGSÅ: Rumenere dømt etter 21 innbrudd på én måned

  Etter det Budstikka erfarer mener politiet at de to rumenerne også kan knyttes til flere grove tyverier i Oslo.

  – Det er derfor vi ønsker å overta saken, vi mener de er en del av et nettverk med mobile vinningskriminelle, sier Tonje Reiten.

  Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

  Artikkeltags