Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Tyrving får med flere enn alle andre til landskamp

SUVEREN: Helene Rønningen satte norgesrekord på 200 meter i Bærum Idrettspark i helgen med tiden 23,41. FOTO: KNUT BJERKE

Syv utøvere fra Tyrving er tatt ut til landskamp i friidrett. Det har ifølge sportslig leder aldri skjedd før.

Neste norske klubb får med fem utøvere til den nordiske innendørslandskampen i Uppsala.

– Klubbene BUL, Tjalve og Vidar har fem til sammen, mens vi har syv, påpeker sportslig leder Jo Nesse stolt.

Norge, Sverige og Finland stiller med to utøvere i hver gren i landskampen. Danmark og Island stiller med felles landslag.

De syv fra Tyrving er Helene Rønningen (60 meter og 200 meter), Marie Skjæggestad (560 meter hekk), Mina Anglero (1.500 meter), Amalie Iuel (400 meter), Jonas Halonen (60 meter) Didrik Warlo (800 meter) og Frederik Jahr (høyde).

– Det som er ekstra morsomt er at de fleste klubber som har så mange utøvere i toppen, har det fordi de er universitetsbyer og har tilsig utenfra. Alle våre er oppvokst i klubben. Det er interessant, sier Nesse.

Han innrømmer at alle ikke satser like hardt innendørs.

– Men det er seniorlandskamp, dette er ikke mosjonsidrett, sier Nesse som også påpeker at ingen klubber er i nærheten av å ha like mange utøvere som Bærums-klubben i innendørsstevner.

LES OGSÅ: Warholm herjet i Bærum Idrettspark

– Norges beste trenere

Ifølge Nesse hadde Tyrving 50 prosent flere starter i innendørsstevner i fjor enn neste klubb. Han sier det ikke kun skyldes at Bærum har det flotteste innendørs- anlegget.

– Klubbene på de neste plassene har også fine innendørshaller. Men det er klart det hjelper oss at vi har den hallen. Sandnes, som ofte er nest største klubb, har også innendørshall, sier Nesse.

Nesse forteller at Tyrving har jobbet svært intenst med å skaffe gode trenere, mener de kan påberope seg at de har det beste trenerapparatet i Norge og at det har mye å si for klubbens suksess. Tyrving-lederen innrømmer at hans nettverk gjennom mange år ikke har vært uten betydning for å hente trenerne til klubben.

– Det har vært en fordel å kjenne noen av dem i 35–40 år.

LES OGSÅ: Åpner for vindmålinger i idrettsparken

Løp inn til norgesrekord

Nesse sier det er spesielt moro for Tyrving at juniorene Marie Skjæggestad og Didrik Warlo er tatt ut til landskampen.

Helene Rønningen vant både 60 og 200 meter under fjorårets landskamp. Hun har den nest beste tiden i Europa på 200 meter i år med 23,41 – som også er norgesrekord. Hun har ifølge Nesse de fem beste løpene på 200 meter innendørs i Norge så langt denne sesongen.

 

Les flere artikler