Lørdag trosset godt over 300 orienteringsløpere i alle aldre kratt, gjørme og ulendt terreng ut fra Nedre Gupu da Tyrving inviterte til det årlige Ivar O-løpet. Årets utgave ble helt spesiell, ettersom mannen som i sin tid tok initiativ til arrangementet og som løpet er oppkalt etter, Ivar Opsahl, døde etter lengre tids sykdom 5. juni.

– Ivar Opsahl var en superildsjel. Han begynte med orientering i 40-årsalderen, men ble veldig engasjert og kunne løpe opptil 100e o-løp i året, forteller årets løpsleder Bjørn Henning Grandal fra Tyrving.

Donerte penger

– For rundt ti år siden tok Ivar initiativ til dette løpet for å hjelpe rekrutteringsarbeidet i orienteringsmiljøet. Selv om han nå er gått bort, har vi planer om å fortsette å arrangere Ivar O-løpet, fortsetter Grandal, som legger til at det ikke er utenkelig at fremtidige løp vil kunne gå under navnet Ivar Opsahls minneløp.

– Ivar var Sørlandet, men han tilbragte alle sine aktive orienteringsår i Tyrving. Han var med oss hele veien, sier Grandal.

Entreprenøren og orienteringsentusiasten Opsahl ga årlige donasjoner til løpskomiteen, slik at de hvert år har kunnet premiere de beste klubbene, så også i år.

Støtter rekruttarbeidet

– Vi kårer de beste klubbene basert på en kombinasjon av det totale antallet deltagere fra klubben og resultatene deres. Pengene er ment å skulle stimulere til ungdomsarbeidet i klubbene, sier Grandal.

Beste klubb mottar 15.000 kroner, mens nest beste og tredje beste klubb mottar henholdsvis 10.000 og 5.000 kroner.

Og at rekrutteringsarbeidet blant de unge har gitt resultater, var det ikke vanskelig å se på Nedre Gupu.

En etter en kom slitne, men smilende orienteringstalenter i mål etter å ha forsert den knallharde stigningen rett før siste registreringspunkt.

Tilfreds debutant

– Jeg kom i mål ni minutter foran nestemann i min klasse, selv om det var mitt første løp i år, stråler Fabian Nikolai Gjessing fra Tyrving.